Бойко Борисов се възползва от свирепия разнобой в партиите анти-ГЕРБ

...
Бойко Борисов се възползва от свирепия разнобой в партиите анти-ГЕРБ
Коментари Харесай

Борисов изпълзя като патриарх и спасител: Нека доброто победи!

Бойко Борисов се възползва от свирепия разнобой в партиите анти-ГЕРБ и през днешния ден се появи на брифинг в ролята на влъхва и избавител.  " Каквото и да вършат, дано положителното да стартира да побеждава. С ненавист и обиди нищо не се получава. Дайте да се почитаме, уважавайте се! Добрият излаз е да сменят тона, да се сдобрят и да се върне естественият диалог управляващи – съпротива ", съобщи той по адрес на съперниците. Призова ги към покорност, отговорност, а в тая нравоучителна идилия даже бе разрешено на публицистите да задават въпроси цели 40 минути. Успоредно с това обаче, в типичния си демагогски жанр Борисов употребява брифинга за обичайните ругатни, нападки, самохвалства, неистини и просташки смешки. В последна сметка от появяването му пред публицистите (заедно с Даниел Митов и Томислав Дончев) нямаше необикновен смисъл, с изключение на да се пъчи като просветител на толерантността. Той заяви една единствена вест, която няма особено значение - че при приемането на мандата като втора мощ ГЕРБ ще излъчи Митов за министър председател, " пред президентството ще предложим състав на кабинет, с цел да видят хората и сравнят " ; веднага след това мандатът ще бъде върнат. Нещо сходно стори партията и след 4 април.

Така се оказа, че Борисов, който 12 години разделяше хората, управлявайки с напън и безскрупулно задкулисие, след сегашните земетресения в страната е надянал одеждите на патриарх. Метаморфозата обаче по никакъв начин не е лесна. В началото на брифинга проповедникът на положителното съпостави Корнелия Нинова с " дива коза ", която бяга на Бузлуджа. В края, след журналистическо запитване, изигра превземка: " Така ли съм споделил? ". И съгласно описанието му към този момент лидерката на Българска социалистическа партия бе съвсем грациозна като сърна.

" Те не могат бюджет да създадат, проект, тъй като са пропити от корупция и лобистки ползи " - по този начин пък звучеше проявената от него приемливост към служебния кабинет. Реални образци за корупция не даде, единствено пътем се поинтересува на кои компании в последните месеци ББР е раздала заеми. Според Борисов служебните министри всичко провалили  - и имунизацията (макар по неговото време България да бе последна в Европейски Съюз по имунизиране), и бежански проблеми имало сега (въпреки, че не се усещат, усещаха се при ГЕРБ), с бюджета имало неразбории. В стопанската система, енергетиката - на всички места неуспех. Има Такъв Народ, Демократична България и " Изправи се! " пък  бяха нахокани, че основават безпорядък, нищо градивно не можели да създадат. Специално Демократична България ламтели за постове. В последна сметка и изборите били нагласени ( " Скоро ще лъсне този Костинброд " ). Естествено, не бе подминат и Румен Радев - той подвел останалите, направил Народното събрание за смях и сме имали в този момент " тежка президентска република ".

А самохвалството изглеждаше по този начин: " Аз към този момент няма да предсказвам, тъй като каквото кажа, става...Справихме с финансовата и икономическата рецесия. Рекордни растежи в земеделието, IT бранша, автомобилния клъстър - това е " моделът Борисов "... България бе оставена в най-блестяща обстановка при пандемията... Ние сме си дали живота, здравето, времето, най-хубавите години, с цел да създадем България постоянна страна. През ден ми се обаждат сътрудниците от Европа и питат: Бойко, абе, кво става в България? "... 

 

ТРЕТИЯТ МАНДАТ

Макар да бяха запитани, участниците в брифинга не потвърдиха отхвърлят ли изцяло възожността ГЕРБ да поддържа кабинет при третия мандат, връчен от Радев. Дончев сподели, че при неналичието на имена и политики подобен диалог сега е безразсъден. Борисов не изключи разговор, обаче явно не му харесва концепцията служебното държавно управление да се трансформира в постоянно: " Който желае да го поддържа. Кво ни търсите нас да ви переме кирливите ризи? ". Премъдрият началник на ГЕРБ заключи най-после, че е подготвен да сътрудничи с всеки, който мисли положителното на България. 

 

Още по тематиката: 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР