Бойко Борисов поиска правителството и зърнопроизводителите възможно най-скоро да седнат

...
Бойко Борисов поиска правителството и зърнопроизводителите възможно най-скоро да седнат
Коментари Харесай

Борисов пое отговорност за кабинета и нападна земеделския и икономическия министър

Бойко Борисов изиска държавното управление и зърнопроизводителите допустимо най-скоро да седнат на масата за договаряния и да разрешат проблема към отпадането на възбраната за импорт на украинско зърно и други артикули.

Лидерът на ГЕРБ атакува министъра на земеделието и този на стопанската система за създалото се напрежение, визирайки готвените от понеделник митинги на представителите от аграрния бранш. Той призна, че както кабинета, по този начин и зърнопроизводителите са позволили неточности в връзката по проблема:

" Грешката на Денков е в квалификациите. Моят съвет към тях е да не помнят неприятните хвърлени думи, да седнат на масата, ще им помогнем. Но тук, за жалост, имаме слаб аграрни министър. До този миг не съм видял икономическя [министър] ".

Борисов съпостави настоящето недоволството с митингите против неговия кабинет, като посочи, че такива е имало " най-малко 30 " - само че все пак той успявал да позволи проблемите.

" Денков е млад министър председател и във всички случаи на никой министър председател митингите не са му прелестно нещо, само че с времето се научваш, че единствено с разговор се вземат решение проблеми ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Той даде и още препоръки към актуалното държавно управление какво би трябвало да направи:

" Сядаме, разбираме се, оказваме помощ. След това се прегръщаме. Ние сме държавно управление. Казвам ние, тъй като, като си вдигнал ръка да гласуваш за това държавно управление, носиш и отговорност. Затова приканвам изключително министрите на земеделието и на икомониката дружно с премиера да седнат и да решат въпросите ".

Позицията на водача на ГЕРБ по отношение на отговорността за кабинета " Денков " наподобява се е трансформирала единствено за няколко седмици, защото при започване на септември самият той акцентира, че по отношение на актуалното ръководство, въпреки че взе участие в него посредством съглашение с " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ).

" Партията на Промяната носи цялата отговорност. Ние имаме 10 заместник-министри от несъмнено 60. Имаме един министър и вицепремиер ", съобщи Борисов в изявление на 1 септември т.г.

Сега обаче той видя по-голяма отговорност за партията и даже посочи съдействието си с ПП-ДБ и Движение за права и свободи, като благодари поименно на сътрудниците си от двете обединения, чезаедно приготвят и одобряват закони.

" Искам да благодаря на сътрудниците Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Пеевски - че с цялото законодателство, което приготвяме, одобряваме, приехме вечера Европейска комисия смъкна мониторигна за корупция над България ",допълни Борисов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР