Бойко Борисов няма да бъде номиниран от ГЕРБ за премиер,

...
Бойко Борисов няма да бъде номиниран от ГЕРБ за премиер,
Коментари Харесай

Борисов няма да бъде премиер. Готов е на лидерска среща, когато има решение за бюджета

Бойко Борисов няма да бъде номиниран от ГЕРБ за министър председател, защото партията не е спечелила болшинство на изборите. Това сподели той в ефира на бТВ в четвъртък. Той добави, че е подготвен на лидерска среща с " Продължаваме промяната " (ПП) и " Демократична България " (ДБ), откакто преговорните групи реализиран единодушие за бюджета.

" Продължаваме промяната " разиска тематиката за бюджета с ГЕРБ и Българска социалистическа партия. ГЕРБ, че желае удължение на тазгодишния бюджет, с цел да няма предизборни обещания и разходи, а Политическа партия и Българска социалистическа партия от служебния кабинет да внесе план за нов бюджет за 2023.

Лидерът на ГЕРБ сподели, че гласуваните в Народното събрание решения демонстрират една доста добра коалиция. " При такова единомислещо гласоподаване за самолетите F-16, помощта за Украйна, продължаването на пътят към еврозоната и 100% диверсификация за нуклеарното гориво, по какъв начин ще аргументират развалянето на този парламент ", сподели той. По негови думи ГЕРБ може а сформира държавно управление с първия мандат, което обаче няма да бъде стабилно.

Борисов сподели още, че рецензиите против ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи за съставяне на " хартиена коалиция ", са " клевета ", като отбрани позицията на партията във връзка с връщането на хартиените бюлетини с това, че броят на машините остава същият и че в случай че се избира единствено с машини, партиите няма по какъв начин да се оплачат от изборния резултат.

Той упрекна служебния енергиен министър Росен Христов , че си е разрешил политическа офанзива против Политическа партия. Става дума за изказвания на Христов, че при ръководството на Кирил Петков страната е била ощетявана, като е плащала по-високи цени за газа.

" Защитавам ги, несъмнено ", сподели Борисов. " Откъде-накъде той ще атакува нашите евентуални сътрудници - партията на смяната. "

Той още веднъж отхвърли обвиняванията, че държи кюлчета и банкноти в шкафчето си. " Никога не съм имал кюлчета ", сподели той, като повтори изказванието си, че евро банкнотите в чекмеджето в спалнята му са подправени.

Борисов отхвърли да разкрие и самоличността на Мата Хари . Така той беше нарекъл хипотетичната жена, която е направила фотоси и видео фрагменти, на които се виждат въпросните пари и кюлчета. Прокуратурата не съумя да откри самоличността ѝ и по тази причина не я разпита

ГЕРБ и Политическа партия са казвали, че не биха се подкрепили взаимно за държавно управление надлежно с първия или втория мандат. Остава неразбираемо на кого президентът Румен Радев ще връчи третия. Според Борисов " най-лесно " ще е с " Български напредък ", макар че такова държавно управление няма да бъде трайно.

Досега Радев е давал третия мандат на Българска социалистическа партия, защото тя е била трета политическа мощ. Тази година на трето място на изборите беше Движение за права и свободи.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР