Бойко Борисов направи първи коментарслед новината, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

...
Бойко Борисов направи първи коментарслед новината, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
Коментари Харесай

Борисов: Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат

Бойко Борисов направи първи коментарслед новината, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще ръководят дружно, като министър председателят ще бъде на ротационен принцип.

" В последните няколко дни организирахме интензивно срещи с водачите на ПП-ДБ. С тях започнахме в обратна посока - те с 64 депутати не могат да създадат държавно управление, Мария Габриел - със 116, не може да направи държавно управление. Следват - нови избори. Решихме да чуем какво споделят ПП-ДБ. Разбрахме ги, че в първия мандат не могат да създадат нищо с нас, тъй като са поели ангажимент към гласоподавателите си. Не, че ние не сме. Целта зад всичко това е България и нейната геополитическа ориентировка ", уточни той,цитиран от NOVA.

„ Продължихме диалозите с ПП-ДБ. Направихме огромна крачка обратно, отстъпихме, не се инатихме, разбрахме ги. Мария отиде и върна мандата през днешния ден ”, добави той.

„ Единственият късмет да се случи нещо положително в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ. Да, принадлежеше ни да е наш министър председател, само че егото на Мария Габриел и моето, и вашето по-важно ли е от устойчиво ръководство в идващите месеци. Поне година и половина сме се разбрали с сътрудниците ”, уточни още Борисов.

„ Има по кое време да се скараме отново. Има по кое време да се ненавиждаме. Българите сме такива. Да обичаме и да ненавиждаме. Много мъчно решение за тях. Много мъчно. Много мъчно и за нас. Какво ли не ми написаха - че съм предал, че съм разцепил ГЕРБ ”, разяснява още водачът на групировката.

По думите му „ по-добре да приказват, че ГЕРБ е слаб ”. „ Нека да ми приказват, че съм се навел, дано да ми приказват, каквото желаят ”, безапелационен е Борисов.

Не може да оставим финансовата непоклатимост на хората и бюджета на следващо служебно държавно управление, сподели още той. Според него задачата зад всичко е България и нейната геополитическа ориентировка.

Приели сме като морал за нашата коалиция – бистрота, непорочност, гласност. Не можеше да заченем такова държавно управление, на което да му се постави грях, съобщи Борисов. Той благодари на Мария Габриел. „ Вместо да отиде на Г-7, тя пристигна в България, подаде си оставката и застана до нас “, означи Борисов. Тя изигра голяма роля в идващите ни дейности, сподели още той.

„ Последните няколко дни организирахме интензивно срещи с водачите на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. С тях започнахме в обратна посока – те с 64 депутати не могат да създадат държавно управление, ние със 116 депутати също не можем да съставим държавно управление. Следват нови избори. Дори и да се одобри някакъв бюджет, той няма да има политическа тежест, нито може по политики да бъде изработен “, сподели Борисов. Според него не би могло да се направи и нищо по Плана за възобновяване, правосъдната и конституционната промяна или по други стратегически цели като Шенген и еврозона.

Източник:NOVA, Таня Тодорова, Българска телеграфна агенция

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР