Бойко Борисов написа пост във Фейсбук след срещата с Бучковски

...
Бойко Борисов написа пост във Фейсбук след срещата с Бучковски
Коментари Харесай

Борисов заговори за компромис със Северна Македония. Написа: Поколенията няма да ни простят, ако не го намерим

Бойко Борисов написа пост във Facebook след срещата с Бучковски и за пръв път от българска страна употреби думата " компромис ", т.е. и двете страни да създадат отстъпки някъде от позициите си: 

" Сегашните и идващите генерации няма да простят нито на България, нито на Република Северна Македония това, че не сме намерили компромис, който да даде вероятност.

За взаимното доверие е значимо връщане към прецизно и необратимо осъществяване на всички поети задължения от Договора за другарство, добросъседство и съдействие.

България е положила всички старания страните от Западните Балкани да бъдат приобщени към НАТО и Европейски Съюз и по тази причина по време на нашето председателство на Съвета на Европейски Съюз поставихме тематиката преди всичко. Това заявих по време на срещата ми, която по-рано през днешния ден организирах в София със специфичния делегат на държавното управление на Република Северна Македония за България Владо Бучковски. "



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР