Бойко Борисов е наблюдавал добре дядо ми като политик навремето,

...
Бойко Борисов е наблюдавал добре дядо ми като политик навремето,
Коментари Харесай

Жени Живкова: Борисов е наблюдавал добре дядо ми като политик

Бойко Борисов е следил добре дядо ми като политик преди време, съобщи внучката на комунистическия водач Тодор Живков - дизайнерката Евгения (Жени) Живкова, пред bTV.

" Може би са имали забавни и ползотворни диалози. Трудно ми е да направя съпоставяне. Етапите на развиване на страната са напълно разнообразни. Трудно е да бъдат сравнявани политици от разнообразни генерации ", разяснява още тя във връзка думите на премиера от преди години, е минал през два университета - на Живков, и на Симеон Саксгобургготски.

Живкова удостовери информацията, че през 1997-1998 година е имало концепция за среща сред дядо й и Сакскобурггорски, само че тя не се е състояла. Живков се разболял и това станало една от аргументите диалогът да не се състои, въпреки и двамата да били съгласни.

" Може би желаеха да си поговорят за бъдещето на страната ", допусна внучката.

За водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Живкова сподели, че е " борбена жена " , която се пробва да се наложи в партията като водач и счита, че съумява в това. Според нея задачата на Нинова е партията да завоюва идващите избори.

" Винаги съм се съобразявала с това, че съм внучка на Първия. За мен постоянно това е било отговорност. Аз не обичах да се разгласявам, да бъда разпознавана ", сподели още Живкова.

Тя описа, че най-трудни за фамилията й са били дните след 10 ноевмри 1989 година, когато Тодор Живков беше подложен под всекидневен домакински арест.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР