Боян Петров остава в неизвестност. Спасителите търсят следа по пътя

...
Боян Петров остава в неизвестност. Спасителите търсят следа по пътя
Коментари Харесай

Сестрата на Боян Петров: Не съм готова да го дам, той е нужен на всички

Боян Петров остава в неопределеност. Спасителите търсят диря по пътя надолу от осемхилядника Шиша Пангма в Хималаите. Семейството на Боян не стопира да се надява, че той ще бъде открит жив.
Най-важното, което Ангелина Петрова желала да даде на сина си още от дребен, е независимост. И това й дава сили в този момент – че той е там, където се усеща най-свободен .
„ Винаги първите ми думи бяха – ти можеш да правиш каквото пожелаеш, тъй като ти имам вяра, че ще го направиш добре и поемаш всичките отговорности”, сподели майката на алпиниста пред bTV.
Затова е подготвена да одобри всяка вест.
„ Ние не сме по-силни от явленията. Един Божи ден се случва нещо, което е по-голямо от нас. Знам, че и той по този начин го приема и когато би трябвало да се бори, се бори до дъно ", добави Ангелина Петрова.
Сестра му Александра Петрова споделя, че дните в очакване минават мъчно.
„ Ставаме с вяра... лягаме с рев и чакаме утрешния ден, че той ще бъде открит. И по този начин минава денят, и не знам докога. "
" Все още седи тази вяра и, в случай че може да я дам на всички българи тази вяра, макар че в действителност времето приказва друго. Но вярата умира последна, са споделили хората. Трябва да се има вяра в нещо. Има някаква мощ някъде, колкото и да отхвърлят, за мен я има, съществува. Особено, в случай че Боян оцелее, си мисля, че я има... и по този начин ", споделя Александра.
За последно се чули преди заминаването му.
„ И ми сподели, че не му се тръгвало, тъй като тук всичко цъфтяло и чуруликали птичките, а той щял да върви по снеговете. И аз му споделих – ти по този начин си обичаш, да ти е студеничко, и той вика, в действителност, да ".
Попитана дали фамилията се готви за най-лошия сюжет, Александра отговори: " Всеки ден се приготвяме, мислим го. Не може да си подготвен, до момента в който не го разгласят, или краят на акцията, или тези няколко дни шерпите, в случай че нещо намерят. Но би трябвало да сме реалисти, тъй като въпреки всичко без инсулин не знам по какъв начин ще изкара. Не знам… Не съм подготвена... Не мога да го дам още... Той е необходим на всички. "
Семейството се надява издирването на Боян да продължи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР