Ботев Пловдив входира официална молба до Община Пловдив във връзка

...
Ботев Пловдив входира официална молба до Община Пловдив във връзка
Коментари Харесай

Ботев Пловдив входира молба за изграждане на паметник на Динко Дерменджиев - Чико

Ботев Пловдив входира публична молба до Община Пловдив по отношение на бъдещото създаване на монумент на легендата на " канарчетата " Динко Дерменджиев - Чико.

Инициативата за слагането на монумента е на Фондация “Жълто и Черно ” и е подкрепена от футболния клуб.

Ето го и цялото известие на фондацията:

“Уважаеми Ботевисти,

На 12 януари, петък, ПФК „ Ботев “ входира публично молба до Общинския съвет на град Пловдив, касаеща бъдещото създаване на монумент на именития Динко Дерменджиев – Чико.

Същата е ориентирана към регламентиране и легализиране точното място, където да бъде разположен бъдещият паметник на незабравимия футболен талант, избран от цялата ботевистка общност за Футболист №1 на клуба през ХХ век.

Подетата от Фондация Жълто и Черно самодейност за създаване монумент на Динко Дерменджиев - Чико среща цялостна поддръжка от страна на управлението на ПФК „ Ботев “, както и тази на нашите сътрудници и другари от Сдружение ПФК Ботев, Клуб на последователите на Ботев Пловдив и БУЛТРАС ”, гласи формалното известия от пловдивския футболен клуб.

Динко Дерменджиев - Чико е същинска легенда на Ботев Пловдив, като цялото му дейна футболна кариера минава с екипа на " жълто-черните ", като той е футболистът с най-вече мачове в историята на клуба - 447 и също така води голмайсторската листа на " канарчетата " за всички времена със 194 попадения.

Като играч на Ботев Дерменджиев става първенец на България през сезон 1966/67, а пет години по-рано е част от състава на пловдивчани, който победи с Купата на страната. През 1972-а година победи и с Балканската купа след триумф във финала с 5:4 в общия резултат против Вардар.

Легендарният Чико Дерменджиев си отиде от този свят през месец май 2019-а на 77-годишна възраст.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР