Ботев (Пловдив) се наложи с 4:2 в гостуването си наПирин

...
Ботев (Пловдив) се наложи с 4:2 в гостуването си наПирин
Коментари Харесай

Ботев надви Пирин в голово шоу в Благоевград

Ботев (Пловдив) се наложи с 4:2 в гостуването си наПирин (Благоевград)в дуел от 29-ия кръг на efbetЛигаи реализира първа победа от шест кръг насам.

Двата отбора изиграха извънредно забавен и атрактивен дуел, който можеше да приключи както в интерес на единия, по този начин и в интерес на другия тим, съобщи Sportal.bg.

Над всички обаче бе Антоан Бароан, който вкара хеттрик (27’, 32’ и 74’). Именно французинът означи първите два гола в срещата, само че по-късно автогол на Виктор Генев (44’) и хубаво попадение на Чебраилс Макрецкис (45’) изравниха резултата.

В първите минути на втората част Дюлгеров си вкара автогол (64’), а по-късно нов гол на Бароан (74’) реши всичко в срещата. Пирин също имаше своите благоприятни условия, само че не съумя да зарадва наставника си Христо Янев, който през днешния ден чества рожден ден.

Двубоят стартира двуостро, като още след няколко секунди игра Самюел Акере насочи рисково центриране отляво, което наложи намесата на Янко Георгиев. В 5-ата минута Пирин провежда първата си по-сериозна офанзива, откакто Андрей Йорданов проби отляво и пусна пас по земя към Кондраков. Халфът стреля по земя от придвижване, само че Виктор Генев мазета малко пред голлинията.

Последваха мощни минути за Ботев, в които “канарчетата ” бяха на няколко пъти покрай повеждане. Първо Виктор Генев имаше късмет след корнер, а малко по-късно в 11-ата минута Бароан стреля добре от отдалеченост, само че в навън. Най-чистото състояние до този миг в срещата пристигна в 16-ата минута, когато при една от офанзивите на Ботев Антоан Бароан стреля непосредствено от воле от границата на наказателното поле, само че топката се отклони в страничния дирек.

В 23-ата минута гостите проведоха бърза контраофанзива, след която Акере напредна отляво и пусна подаване към Бароан. Нападателят остана самичък против Георгиев, само че и този път мерникът му изневери и кълбото пофуча около страничния дирек. Няколко секунди по-късно Акере се размина на сантиметри от топката след остро подаване, паралелно на голлинията.

4 минути по-късно обаче натискът на гостите даде разултат и те справедливо поведоха. След центриране отдясно Янко Георгиев скочи и мазета, само че за негово злощастие топката попадна право в краката на Бароан. Този път острието на “канарчетата ” не сбърка и вкара в опразнената врата - 0:1.

В 32-ата минута ситуацията за домакините стана още по-лошо, откакто Макрецкис спъна Акере в наказателното си поле. Това разумно накара основния арбитър Драгомир Драганов да отсъди дузпа, а с осъществяването се нагърби Антоан Бароан. Французинът прати вратаря в неверния ъгъл и с мощен шут направи 0:2.

След двата гола, които получи в своята врата, Пирин взе самодейността и стартира от ден на ден да нападна и да търси връщане в мача. Така се стигна до 44-ата минута, когато Вячеслав Велев поде офанзива отдясно и центрира по земя. Николай Генов протегна крайник с вярата да избие топката, само че за негово злощастие я прати в личната си врата - 1:2.

Само няколко секунди по-късно резултатът към този момент бе еднакъв. Много добра композиция сред футболистите на благоевградчани докара до това Смоленски да поеме на гърди с тил към вратата и с едно блъскане на кълбото да го подаде към Макрецкис. Халфът на “зелените ” пое, направи няколко лъжливи придвижвания и с мощен изстрел от границата на наказателното поле вкара за 2:2.

Още в първите секунди на второто полувреме Ботев стигна до трети гол. След офанзива отдясно Бароан получи в наказателното поле и стреля добре, с което матира Георгиев - 2:3. Веднага след попадението обаче бе свирена засада на Минков, който насочи подаването, и по този начин резултатът остана 2:2.

След тази обстановка обаче домакините проведоха офанзива и получиха корнер. След осъществяването му се получи безредие в наказателното поле на “орлетата ” и Дилан Мертенс насочи удар. Топката се отклони в капитана Дюлгеров и попадна в мрежата на Пирин - 2:3.

След гола Пирин се втурна в офанзива и незабавно провежда нещо рисково. Данило Кондраков центрира отдясно и откри Мартин Смоленски, а нападателят шутира. Ударът му обаче бе блокиран от Самюел Супрайен, а домакините незабавно желаеха дузпа за игра с ръка. Докато спорят обаче играта продължи и Андрей Йорданов стреля от отдалеченост, Ханкич мазета, а Тютюков се опита да направи добавка с глава, само че още веднъж вратарят на пловдивчани улови.

След това играта бе спряна за към 5-6 минути, тъй като основният арбитър ревизираше на ВАР първо за червен картон за рискова игра на Кондраков против Ханкич, а по-късно и за дузпа на Пирин. И в двата случая обаче не отсъди нищо. Така “орлетата ” останаха с 11 души на терена, само че без дузпа.

В 74-ата минута като че ли Ботев постави точка на разногласието. След центриране от ъглов удар Андрей Йорданов не съумя да избие и по този начин топката стигна до Бароан. Голмайсторът на “канарчетата ” пое добре и с прекрасен удар с външен фалц вкара третия си гол в дуела - 2:4.

В 85-ата минута Тютюков стреля от дребен ъгъл, само че Ханкич улови. Почти незабавно по-късно Кондраков шутира от разстояние, само че неопределено. До последния съдийски сигнал може да се каже, че дуелът се доиграваше и не се случи нищо кой знае какъв брой забавно. Така Ботев реализира значима победа.

Както стана ясно, Ботев прекъсна серията си от шест следващи загуби и към този момент има 32 точки на 10-ото място. По този метод “канарчетата ” няма късмет да попаднат в плейофната зона за оставане в елита и ще играе в групата от 7-мо до 10-то място. Пирин от своя страна записва четвърта поредна загуба и остава на 14-ата позиция с 21 точки.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР