Ботев Пловдив и Сдружение ПФК Ботев представиха пред обществеността целогодишна

...
Ботев Пловдив и Сдружение ПФК Ботев представиха пред обществеността целогодишна
Коментари Харесай

Съвкупност от събития ще отбележат 110-годишнината от създаването на Ботев

Ботев Пловдив и Сдружение ПФК Ботев показаха пред обществеността целогодишна цялост от събития, с които най-старият футболен клуб в България ще означи своята 110-годишнина.

" И този път ние, почитателите, сме единни, разчитаме на поддръжката на всеки един ботевист и пловдивчанин, а също по този начин срещаме и поддръжка от страна на клуба и мажоритарния притежател господин Антон Зингаревич, за което им благодарим ", подчертаха представители на Инициативния комитет, в който с изключение на почитатели влизат и бележити общественици и ветерани от жълто-черния тим.
 Мохамед Брахими мина в Ботев (Пловдив)
Мохамед Брахими мина в Ботев (Пловдив)

Сделката за прекосяването на футболиста бе финализирана публично през днешния ден

Първото събитие ще започва още през идната седмица и то ще е конкурс за детска рисунка по тематиката Ботев. Децата ще са разграничени в 3 възрастови групи, крайният период за предаване на творбите е 15 февруари, а особено жури под председателството на художника Константин Константинов ще отличи най-хубавите измежду тях.

В интервала сред 11 и 13 март съдружие ПФК Ботев и ПФК Ботев АД ще провеждат награждаване на заслужили дейци и ветерани на футболния клуб. За точната дата, място и час ще бъдете осведомени навреме.

На 12 март ще бъде осъществено едно дълго чакано от почитателите и жителите на Пловдив събитие - първата копка на " Мемориален парк 110 години Ботев Пловдив ", който ще бъде първият сходен план, осъществен в спортна база в България. Този парк ще остане за генерации ботевисти като опция за удостояване историята на клуба и образование на младите гении посредством поддръжката и развиването му. Паркът ще съставлява комплекс от мемориални структури, доста растителност и величествена гора на Ботев Пловдив.

В началото на март следва и организирането на фотоизложба със 110 фотографии, проследяващи историята на богатия ни на обичаи клуб. Тя ще се организира в изложба " Капана ", а след края ѝ творбите ще бъдат продадени на благотворителен търг.

Също през март следва издаването на юбилейна пощенска марка по случай 110-годишния празник на клуба.

Събитията не престават и напролет, като ще стартират с Пролетен благотворителен бал, който ще се организира през май. Със събраните средства ще бъде финансиран конкурс за направата на абстрактен план на монумент на Динко Дерменджиев - Чико.

Около 1 юни, по случай деня на детето, ще бъде проведен Детски футболен шампионат " Георги Славков - Бенкса ". Подробности за него ще бъдат предоставени на обществеността навреме.

Отново с мисъл за децата ще бъде издадена и специфична, професионално направена детска брошура, която ще бъде раздадена гратис на най-малките за 1 юни.
 Ботев (Пд) към този момент тъне в дубайски разкош
Ботев (Пд) към този момент тъне в дубайски разкош

" Канарите " дойдоха в арабските емирства
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР