Бостън Селтикс надигра Голдън Стейт Уориърс със 116:100 у дома

...
Бостън Селтикс надигра Голдън Стейт Уориърс със 116:100 у дома
Коментари Харесай

Бостън отново поведе на Голдън Стейт във финалите на НБА

Бостън Селтикс надигра Голдън Стейт Уориърс със 116:100 вкъщи в мач номер 3 от финалите на Националната баскетболна асоциация (НБА). „ Келтите “ още веднъж дръпнаха във финалната серия и са на два триумфа от първа купа от 2008-а насам.

Тимът на Име Удока стартира мощно дуела в зала „ ТиДи Гардън “, като тимът поведе с 33-22 след първата четвърт. Преднината на състава бе стопена на четири преди заключителните 12 минути, само че Бостън завоюва последната четвърт с 23-11, с цел да се поздрави с удобна победа и задатък от 2-1 в серията .
Браун (д) осъществя 27 точки за успеха на Селтикс.
Над всички за спечелилите бе Джейлън Браун, който приключи с 27 точки (17 от тях в откриващата четвърт), девет битки и пет асистенции. 26 добави Джейсън Тейтъм, който овладя шест битки и даде девет завършващи подавания. С 24 за триумфа се регистрира Защитник на годината в НБА Маркъс Смарт.

За „ воините “ Стеф Къри бе най-резултатен с 31 пункта. Звездата на Уориърс обаче напусна паркета при две оставащи минути до края на постоянното време, откакто пострада при битка за топката. Самият той обаче увери след края на дуела, че ще бъде подготвен за четвъртия дуел от серията, който е в петък . „ Ще бъда окей. Очевидно изпитвам болежка, само че ще съм добре. Ще забележим по какъв начин ще се усещам на следващия ден и ще бъда подготвен за петък. Да се надяваме, че реакцията ще бъде позитивна в идващите дни “, разяснява гардът на Голдън Стейт.

Клей Томпсън записа 25 точки, до момента в който Андрю Уигинс приключи с 18 пункта, само че напъните им се оказаха незадоволителни за възпитаниците на Стив Кър. Мач номер 4 от финалите е в петък вечер още веднъж в Бостън. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР