Боряна Калейн поведе в квалификациите при жените, а Стилияна Николова

...
Боряна Калейн поведе в квалификациите при жените, а Стилияна Николова
Коментари Харесай

Калейн поведе в квалификациите на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку, Николова е втора до момента

Боряна Калейн поведе в квалификациите при дамите, а Стилияна Николова е втора досега след осъществяванията с обръч и с топка след първа група на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Калейн игра мощно и с актив от 69.200 точки (36.200 на обръч и 33.000 на топка) оглави класирането. С два най-високи резултата все още възпитаничката на Марияна Памукова влиза и на двата финала в неделя. Според регламента на надпреварата за финалите на обособените уреди се класира по една представителка от страна.

Другата българка Стилияна Николова направи неточности в съчетанието с топка и със общ брой от 67.750 точки (35.850 на обръч и 31.900 на топка) заема краткотрайно второто място.

Боряна Калейн в началото получи 32.200 точки за осъществяването си с топка, само че от българския щаб подадоха контестация и тя беше нараснала на 33.000. За Стилияна Николова на топка също имаше контестация, само че тя не беше почетена и оценката остана 31.900.



Трета досега е представителката на Израел Даниела Муниц с 66.100 точки (33.750 на обръч и 32.900 на топка).

Най-добрите 16 гимнастички от квалификацията ще вземат участие в " Крос борбите " на следващия ден на първото в историята съревнование с сходен правилник.

Съдия за България в самостоятелната конкуренция е Филипа Филипова, която през днешния ден е в панела за компликация с тяло на обръч.

Предстоят съчетанията с обръч и топка от поток B, където са гимнастичките на Италия, Украйна, Словения и други. По-късно през днешния ден предстоят съчетанията с бухалки и с лента. Потокът на българските грации започва в 15:00 часа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР