Борусия (Дортмунд) спечели с минималното 1:0 домакинството си на Волфсбург

...
Борусия (Дортмунд) спечели с минималното 1:0 домакинството си на Волфсбург
Коментари Харесай

Борусия излъга Волфсбурт

Борусия (Дортмунд) завоюва с минималното 1:0 семейството си на Волфсбург в мач от петия кръг на Бундеслигата. Единственото попадение в дуела падна през втората част с гол на ветерана Марко Ройс. Футболистите на Един Терзич бяха много по-дейни на терена, само че не съумяха да основат огромен брой рискови положения, а възпитаниците на Нико Ковач успяваха на няколко пъти да осъществят офанзиви, посредством които можеха да стигнат до освен това в дуела, само че това по този начин и не се случи.

Двата отбора започнаха на положително движение дуела и изглеждаха остри в предни позиции. Още в 5-ата минута ветеранът Марко Ройс стреля чудесно от директен свободен удар, само че стражът на гостите избави. Постепенно обаче дейностите на терена спаднаха в своята активност, въпреки възпитаниците на Един Терзич да задържаха топката в по-големи интервали от време.

В 37-ата минута играчите на Волфсбург реализираха хубава контраофанзива с замяна на няколко поредни положителни подавания, която приключи обаче с не толкоз рисков изстрел на Тиаго Томаш. В последните пет минути още веднъж домакините като че ли бяха малко по-близо до попадение, само че изстрели на Феликс Нмеча и Нико Шлотербек бяха блокирани.

В 54-ата минута Никлас Фюлкруг бе изведен превъзходно зад тила на защитата, само че не се ориентира добре и се забави при отиграването, което даде опция на бранителите в оранжево в тази среща да стигнат бързо до нападателя и да го блокират. Той се свлече на земята и изиска дузпа, само че съдията даде сигнал играта да продължи. Малко по-късно Салих Йозджан откри доста добре Юлиан Брант в наказателното поле, само че изстрелът му се оказа неакуратен.

Именно пред немското крило се откри нова добра опция в 68-ата минута, когато той навлезе в пеналта и опита удар, само че вратарят Кун Кастеелс избави. Стражът обаче се оказа изцяло беззащитен минута по-късно, когато още веднъж от лявото крило топката бе пратена най-сетне паралелно и там ветеранът Марко Ройс от близко нямаше по какъв начин да сгреши и откри резултата за 1:0.

Нещата за домакините можеха съществено да се объркат за домакините петнайсет минути преди края на постоянното време, когато Йонас Винд стреля доста рисково и топката мина около гредата на безпомощния Грегор Кобел.

С тази победа Боруисия Дортмунд се завърна на победния път, откакто загуби през седмицата от Пари Сен Жермен и заема петото място с 11 точки. Волфсбург са единствено две места след тях с 9 пункта.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР