Борисов се похвали вчера в предприятие във Варна, че влизаме

...
Борисов се похвали вчера в предприятие във Варна, че влизаме
Коментари Харесай

Доц. Буруджиева предвиди тежка година у нас и обяви: Започна грандиозна битка между...

Борисов се похвали през вчерашния ден в дружество във Варна, че влизаме в новата година с най-ниския недостиг и с най-ниския външен дълг в Европа. Според него ще се окаже, че България най-правилно ръководи финансите, стопанската система и здравните ограничения по време на рецесията.

"Влизаме в избори, не може да чакаме от ръководеща партия да бъде песимистична. Втората причина за сходни констатации от страна на премиера е, че ни следва да създадем равносметка. Тепърва ще се дава отговор какво е положение, от което тръгваме да излизаме от рецесията ", съобщи политологът доцент Татяна Буруджиева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея главният проблем при младите са работните места, а при всички българи - трудовите приходи. Хората възприемат рецесията в стопански аспект, счита тя.

"Голямата борба на тези избори ще бъде за това поле на интерпретация - по какъв начин хората ще преценяват кой може да им обезпечи по-добро икономическо развиване и благоприятни условия ", посочи политологът и акцентира, че българите имат какво да пазят, а радикални промени са нежелателни.

"Хората ще се съгласят на смяна, в случай че видят, че ти си по-добър от другия политик. Започва грандиозна борба - да се лишават привилегиите на по-възрастните, което престава да подтиква младите да се развиват.

За какво би трябвало да се развиваш, като разликата сред един доцент и един помощник е 100 лв.? Същото е с пенсиите и осигуровките. Не може всяко държавно управление да обезпечава пенсиите на тези, които не са работили ", изясни доцент Буруджиева.

Тя предвижда, че годината ще бъде доста тежка от позиция на това, че няма да има кой да поеме същинската отговорност. По време на избори българската стопанска система и администрация били потвърдили, че стопират да работят.

"Какво като макропоказателите наподобяват добре, откакто бизнесът се оплаква, че не може да получи действителна помощ? За мен е изненадващо, че съгласно бизнеса най-ефективната мярка са мораториумите на банките.

Ще се види същинската картина на разрухата от тази рецесия, когато завърши мораториумът ", сподели финансовият публицист Петър Илиев. По думите му в студиото на "България заран ", Бойко Борисов има с какво да се похвали - нещо действително, което да видиш и да пипнеш.

"Например влизането в ERM II. Само че го направиха по метод, по който сътвориха такива задължения на България, че ние занапред ще им плащаме цената - уговорките към Банковия съюз ", акцентира Илиев. Той е на мнение, че рецесията е почнала преди да пристигна Ковид-19 в България, а вирусът я е катализирал и я е докарал до екстремалност.

"Кризата беше общоевропейска. Свръхзадлъжнялостта е рецесията на новото общество, от която то дълго време няма да излезе ", уверен е финансовият публицист.

"Всичко зависи от отварянето на бизнесите. Имаме доста малко ваксини, тъй като сме доста дребен % на общия декор. Не стане ли ясно по кое време ще отворят стопанските системи, което зависи от това какъв брой ефикасна е имунизацията, не може да се предвижда нищо ", настоя Петър Илиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР