Борис Джонсън и Риши Сунак - двамата основни претенденти за

...
Борис Джонсън и Риши Сунак - двамата основни претенденти за
Коментари Харесай

BBC: Тайна среща на фаворитите за премиерския пост във Великобритания Джонсън и Сунак

Борис Джонсън и Риши Сунак - двамата съществени кандидати за водач на Консервативната партия и министър председател на Англия - са провели среща с наближаването на крайния период за номинациите в понеделник.

BBC разполага с информация от два обособени източника, че такава намира се състояла, само че нито един от двата лагера не е разкрил защо са разговаряли те.

Риши Сунак продължава да е безапелационно напред в събирането на номинации, показва. До момента той е подсилен от 128 депутати от всички крила на партията, което значи, че към този момент разполага с минимума от 100 номинации, с цел да взе участие в конкуренцията. Джонсън е втори с поддръжката на 53 депутати. Неговият лагер твърди, че той също е надхвърлил бариерата от 100 номинации, само че това не може да бъде публично доказано.

Привърженици на Сунак желаеха лагерът на Джонсън да даде доказателство за събраните номинации. И Сунак, и Джонсън обаче още не са оповестили публично кандидатурите си. Единствено Пени Мордант към този момент публично е декларирала, че ще взе участие в конкуренцията. Тя има поддръжката на 23 депутати.

До момента са известни настройките за гласоподаване единствено на 204 от общо 357 депутати тори. Крайният период за събиране на номинации е 16 часа българско време в понеделник. Ако депутатите се обединят зад един претендент, името на премиера може да стане известно още в понеделник.

Ако претендентите са двама, тогава ще гласоподават членовете на Консервативната партия, а измежду тях Джонсън се радва на по-голяма поддръжка. Най-късно в петък ще бъде ясно кой е новият водач на торите и министър председател на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР