Борецът на ЦСКА Кирил Милов оглави за първи път световната

...
Борецът на ЦСКА Кирил Милов оглави за първи път световната
Коментари Харесай

Кирил Милов вече е на върха на световната ранглиста

Борецът на ЦСКА Кирил Милов оглави за първи път международната класация при 97-килограмовите на класическия жанр, оповестиха от Българска федерация по битка.

Европейският първенец и втори в света през 2022 година стартира впечатляващо сезона, като победи с купата на Гран при в Загреб след пет безапелационни победи.

Българинът е с актив от 50 000 точки, втори е арменецът Артур Алексанян, олимпийски първенец и 4-кратен европейски отличник, който е с 45 000 точки, а трети е азерът Ариф Нифтулаев (38 800).

В момента класиците са на лагера в Пореч (Хърватия). Сборът ще продължи до 18 февруари, а по-късно отборът, воден от Братан Ценов, ще се приготвя в Тетевен за идващия рейтингов шампионат - " Ибрахим Мустафа " в Александрия (Египет) от 23 до 26 февруари.

Част от женския тим - Миглена Селишка, Тайбе Юсеин, Мими Христова и София Георгиева отпътува в неделя за лагер в Египет, а по-късно отборът също ще вземе присъединяване на шампионата в Александрия.

Националите в свободния жанр пък ще се приготвят в Тетевен от 13 до 28 февруари за 60-то издание на шампионата " Дан Колов - Никола Петров " в столицата. Схватките ще бъдат в зала " Левски София " от 2 до 5 март.

Входът за феновете е свободен.
 Кирил Милов победи в Загреб!
Кирил Милов победи в Загреб!

На финала в категория до 97 кг на класическия жанр българинът победи с механически туш
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР