Борбата за титлата в холандската Ередивизи достигна своята кулминация. Три

...
Борбата за титлата в холандската Ередивизи достигна своята кулминация. Три
Коментари Харесай

Аякс срещу ПСВ - равен брой точки 3 кръга преди края на Ередивизи

Борбата за купата в холандската Ередивизи доближи своята кулминационна точка. Три кръга преди края водачите - Аякс и ПСВ Айндховен (по 77 точки), са се залепили един за различен на върха на таблицата и мъчно ще пуснат кокала.

За момента по-добрите голови индикатори са в интерес на 1/2-финалиста в Шампионската лига Аякс.

Любопитна детайлност е, че холандската федерация взе решението да измести с две седмици предпоследния 33-ти кръг. Идеята е да се да се помогне на амстердамци, които да не играят на 28 април (неделя) два дни преди първия полуфинал от Шампионска лига против Тотнъм (30 април на „ Тотнъм Стейдиъм “).

Това значи, че Аякс ще има седем дни отмора преди първата среща от полуфиналите на Шампионска лига, което е с четири повече от Тотнъм.

Иначе седмица преди дуела с англичаните, в 32-ия кръг на локалния хайлайф, момчетата на Ерик загар Хаг одобряват Витес (вторник, 23 април, от 21:45 часа, директно по MAX Sport 1). Гостите са в битката за присъединяване на плейоф за влизане в Лига Европа. Тимът е 6-ти (47 т.), само че на единствено 3 точки пред 8-ия Вилем II (44 т.) (между 4-ото и 7-ото място в Ередивизи се играят плейофи за установяване на втория представител на страната в Лига Европа).

В срещата за Аякс присъединяване няма да могат да вземат контузеният Карл Ейтинг и осъденият Клаас Ян Хунтелаар. Под въпрос остава Нусер Мазрауи. Очаква се Тен Хаг да пусне всичките си най-големи звезди против Витес, стремейки се към цялостния комплект точки на "Йохан Кройф Арена ".

11-те ще бъдат формирани от Онана на вратата, Талиафико, Де Лихт, Блинд и Фелтман в отбрана, и елмаз в средата на терена - Шьоне и Де Йонг пред защитата, и Нерес, Ван де Беек и Зиеш зад изнесения напред Душан Тадич.

В сряда е дуелът на последния НАК Бреда против третия Фейнорд (сряда, 24 април, от 21:45 часа, директно по MAX Sport 1). Тимът от Бреда към момента има теоритични шансове за избавление, като три мача преди края е с 22 точки, на 4 зад 17-ия Де Граафшаап (26 т.) и пет зад 16-ия Екселсиор (27 т.) - в зоната на плейофите за оставане.

Фейнорд е 3-ти без опция да настигне водачите Аякс и ПСВ. Отборът от "Де Кайп " обаче е единствено на една победа от това да си обезпечи директна промоция в шампионата Лига Европа.

ПСВ Айндховен гостува на Вилем II в четвъртък (четвъртък, 25 април, от 21:45 часа, директно по MAX Sport 1) в следващия значим мач за изхода на купата. Равенството на точки с Аякс допуска вложение на "филипсите " до последна капка живот.

За Аякс това би била 34-та купа от холандския хайлайф, за ПСВ - 25-а.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР