Борбата с нарастващия брой заразени с COVID-19 в няколко балкански

...
Борбата с нарастващия брой заразени с COVID-19 в няколко балкански
Коментари Харесай

Западните Балкани се превърнаха в зона на бързо разпространение на коронавируса

Борбата с възходящия брой инфектирани с COVID-19 в няколко балкански страни ги принуди да засилят рестриктивните мерки с вярата да облекчат натиска върху своите претрупани здравни системи, написа БГНЕС.
Лекарите в босненската столица Сараево предизвестиха, че инфекциите са " експлодирали " през последните дни и приканиха хората да се съобразят с наредбите за ограничение на пандемията, съобщи организация " Ройтерс ".
 СЗО: Всички страни от Западните Балкани ще получат ваксини СЗО: Всички страни от Западните Балкани ще получат ваксини
Регионалният шеф на Световната здравна организация (СЗО) за Европа Ханс Клюге съобщи през днешния ден на постоянна конференция за ковид...
Положително е, че първите дози ваксини на AstraZeneca, дарени от прилежаща Сърбия, бяха приложени в Сараево през вчерашния ден.
Босненските управляващи обявиха, че всички питейни заведения, заведения за хранене и магазини за нехранителни артикули в кантона Сараево ще бъдат затворени през този уикенд.
" Това са тежки дни и за следващ път молим жителите да бъдат оптимално бдителни и да се грижат за себе си и близките, с цел да могат да ни оказват помощ да поддържаме здравната система постоянна ", сподели Исмет Гавранкапетанович, началник на Сараевската болница.
В Сърбия министър председателят Ана Бърнабич съобщи, че назначеният от държавното управление орган за спешни обстановки най-вероятно ще се срещне през днешния ден, с цел да вземе решение за по-строги ограничения за идния уикенд. Независимо от това, Сърбия регистрира повече от 4000 нови инфекции на ден и лекарите дефинират обстановката като тревожна.
Правителството започва акция, с цел да насърчи хората, които към момента не са имунизирани, да го създадат. Експерти упрекнаха за неотдавнашния скок на заразяванията нарушаването на разпоредбите и обстоятелството, че ски курортите останаха отворени през целия зимен сезон.
 Скептицизмът на Балканите заплашва имунизацията против COVID-19 Скептицизмът на Балканите заплашва имунизацията против COVID-19
Докато държавните управления на Балканите се борят да обезпечат ваксини против ковид, дебне един зложелател: антиваксинационно придвижване, което н...
Бърнабич също подлага на критика провеждането през последните дни на два концерта на известна група на закрито, като съобщи, че управляващите ще забранят всички концерти в бъдеще. Сръбският министър председател настоя, че " ще желаяме уредниците на концертите да бъдат осъдени ".
В прилежаща Черна гора здравните управляващи обявиха, че учебните заведения ще преминат към отдалечено образование, до момента в който дневните центрове, питейните заведения и фитнес центровете ще бъдат затворени като част от спомагателни ограничения, наложени на дребната нация от 620 000 души.
Черна гора регистрира най-високите равнища на зараза и смъртност в Европа с над 80 000 инфекции и над 1000 смъртни случая. Властите обявиха, че в случай че обстановката се утежни, може да изискат от Европейския съюз да изпрати медицински личен състав на помощ. Здравните чиновници на Черна гора обявиха, че до момента почти 70% от болничните кревати в дребната адриатическа страна са заети заради третата вълна на пандемията.
В Северна Македония в сряда от 22:00 влезе в действие двуседмичен комендантски час до 5 часа сутринта. Властите в балканската страна от 2,1 милиона население записаха предходната седмица 60% нарастване на инфекциите на седмична база. Повечето от новоприетите пациенти са инфектирани с английския вид на ковид.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР