Борбата с корупцията е затвърждаване на европейската ориентация на страната. Това

...
Борбата с корупцията е затвърждаване на европейската ориентация на страната. Това
Коментари Харесай

Британският посланик за Пеевски: Борбата с корупцията е евроатлантизъм

Борбата с корупцията е затвърждаване на европейската ориентировка на страната. Това сподели пред БНР посланикът на Англия в България Роб Диксън. Така той отговори на въпрос дали неговата страна продължава да поддържа глобите по отношение на Делян Пеевски, който от скоро е ръководител на парламентарната група на Движение за права и свободи и единствен претендент за ръководител на партията. Санкциите са аналогични на тези по " Магнитски ", с които Пеевски е глобен от Съединени американски щати.

Посланикът посочи, че тези наказания са обширно разисквани.

" Корупцията лишава елементарните българи от запаси. Отслабва институциите. Корупцията прави обществата уязвими ", сподели още Роб Диксън.

Категорично жигосваме насилието от хусите в и отвън Йемен, сподели още посланикът.

" Ситуацията е извънредно динамична. Работим с нашите интернационалните сътрудници по определяне на обстоятелствата и взимане на решение какъв отговор на обстановката да дадем. Всичко е доста обезпокоително. Категорични сме, че плавателните съдове би трябвало да могат свободно да плават, спазвайки интернационалното право ", сподели Диксън.

Той посочи, че е належащо устойчиво държавно управление, което да извършва дилемите на България, с цел да се оправи с провокациите.

Въпросът за сигурността на Черно море е доста значим, акцентира също посланикът и подсети за оказваната широкомащабна поддръжка на Украйна. 

" Ние сме твърдо решени, че ще продължим да поддържаме Украйна. Обединеното кралство е осигурило 9,3 милиарда лири в поддръжка на Украйна. Категорични сме, че сигурността на Черно море е доста значим аспект от цялостната картина на отговора на този спор. Значението на този район е изключително огромно ", сподели Диксън.

Той означи и голямото значение на сигурността на доставките на житни култури. 

Относно глобите на съветски компании и лица по целия свят дипломат Диксън даде обещание, че ще продължат да работят за оказване на напън върху Кремъл поради нахлуването в Украйна. 

" Предизвикателството пред двете ни страни от съветските враждебни дейности потвърждава смисъла на нашата взаимна работа. Това е предизвикателство, пред което сме изправени и като съдружници, и като сътрудници, и като другари ", сподели още Диксън.

Във връзка със съглашението сред Англия и България за стратегическо партньорство, английският дипломат разяснява:

" Периодът е доста значим, тъй като ние укрепваме, ускоряваме нашето партньорство и съдействие и го издигаме на стратегическо ниво ".

По думите му това е партньорство сред равнопоставени субекти, които работят по защита, сигурност, миграция и нововъведения. Амбицията от двете страни е то да се разраства, акцентира той.

Диксън означи и взаимната работа по въпросите на защитата и сигурността. По думите му това е основна част от партньорството сред двете страни. Искаме да доразвием това съдействие, сподели той. 

" По линия на стратегическото партньорство ще има поддръжка за доставки в областта на защитата, тъй като нашата отбранителна индустрия е извънредно добра и доста се радваме, че страни като Полша се възползват огромно от качествата на Обединеното кралство, които то може да предложи в поддръжка ", сподели още Диксън.

Друг значителен детайл е обвързван с упоритостта за разширение на партньорството в областта на транснационалното обучение, уточни английският дипломат у нас. И продължи:

" То има за цел да разреши на българските студенти да учат и да получават английска просветителна степен в България, в български образователни заведения. Става дума за партньорства сред университети в двете страни. Ползата за България от това е, че тези студенти са по-склонни да останат на българския пазар ". 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР