“BooCheeMish” излиза почти 20 години след последният студиен запис на

...
“BooCheeMish” излиза почти 20 години след последният студиен запис на
Коментари Харесай

Новият албум на “Мистерията на българските гласове” с официална световна премиера на 25 май 2018!

“BooCheeMish” излиза съвсем 20 години след последният студиен запис на хора!

Новият албум на " Мистерията на българските гласове " ще бъде публично на международният музикален пазар на 25 май 2018 година, оповестяват продуцентите му от Шуберт мюзик пъблишинг. Той носи звучното заглавие " BooCheeMish " и съдържа 12 нови творби, особено написани за световноизвестния български състав. Това е и първият студиен запис на хорът от съвсем 20 години насам.

У нас " BooCheeMish " ще бъде наличен за меломаните на CD, SACD, брошура с два CD, включващи и бонус тракове, плоча и бокс сет. Те ще са налични в България два дни преди международната премиера на албума и по този начин от 23 май " BooCheeMish " ще бъде разполагаем на българския пазар. Можете да го намерите в книжарици “Сиела” в цялата страна, в бензиностанции OMV и Shell. След 25 май албумът ще бъде разполагаем и във всички цифрови платформи.



Важно : от на следващия ден (16 май) албумът ще е наличен за предварителна продажба и то с 15 % отстъпка само онлайн на: https://ciela.com/muzika. Отстъпката ще важи в границите на 6 дни и само за онлайн поръчки.

Раждането на " BooCheeMish " е плод на над двегодишна работа на хорът, продуцентският екип и всички останали участници. Специален посетител в него е австралийката Лиса Джерард - известна на меломаните като член на дуото Дед кен денс и като композитор и реализатор на кино музика. Тя е притежател на " Златен глобус " за музиката към кино лентата " Гладиатор ", основана взаимно с композиторът Ханс Цимер.

В албумът вземат участие още международният първенец по бийтбокс – SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман. С неповторимо наличие са и българските музиканти: Петър Миланов - китара, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев – дудук и Димитър Карамфилов – контрабас. Албумът е продуциран от Шуберт Мюзик Пъблишинг, а песните в него са особено композирани от българският композитор и музикален продуцент на албума Петър Дундаков, от Лиса Джерард и от ирландският композитор Джулс Максуел. Официален пропагандатор на албума (извън България) е самостоятелната немска звукозаписна компания Професи Пръдакшънс.

12-те изключителни музикални творби оферират ново, неповторимо преживяване за ценителите и почитателите на " Мистерията на бългаските гласове ". Част от тях са разработки на основата на български фолклорни мелодии със модерно звучене и на международно равнище. Дни преди премиерата влиятелни международни медии, като английските списания MOJO и Song Lines, отразиха идното излизане на албума, като събитие в музикалния свят и разгласиха изявленията с участници в плана.

На 12 юни световноизвестният бългаски хор и Лиса Джерард ще изнесат специфичен концерт във Варна - в границите на фестивалa Варненско лято. През 2017 година хорът показа новите песни от албума на първо време пред българска аудитория с вълнуващи концерти в София и Пловдив. От тогава до през днешния ден " Мистерята на българските гласове " направи редица блестящи концерти в Белгия, Холандия (в рамките на фестивала Le Guess Who?), Италия и други. През лятото и есента на тази година хорът ще показа новият си албум на концерти в Швейцария, Полша, Белгия, Италия, Германия и други.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР