Бонусите за медиците на първа линия срещу Covid-19 в болниците

...
Бонусите за медиците на първа линия срещу Covid-19 в болниците
Коментари Харесай

Бонусите за медиците на първа линия ще са според натоварването

Бонусите за медиците на първа линия против Covid-19 в лечебните заведения от идващия месец ще зависят от натоварването, а за персоналните лекари и работещите в поликлиниките ще се дефинират съгласно моментните равнища на заболеваемост. Това планува новата методика, утвърдена от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) след договаряния с Българския лекарски съюз. Това поставя завършек на обезпечения бонус от 1000 лв. за всички, който се изплаща сега.

Бонусът от 1000 лева в лечебните заведения ще е единствено при цялостно натоварване

“Досега, без значение от това какъв брой време и по какъв мотив си се срещнал с болен от Covid-19, получаваш 1000 лв.. Това пораждаше известно напрежение, защото хора, които дежурят по цялостен месец в Covid-отделенията вземаха по 1000 лв. и такива, които са дали по едно дежурство, получаваха същия
бонус. Разликата в този момент е, че тези, които цялостен месец работят на цялостен график с заболели от Covid-19, било то в Covid-отделение, или в образната диагностика, ще продължат да получават 1000 лв., а при нова вълна с над 600 инфектирани на 100 000, към този момент ще получават 1200 лв. . Всички останали, които са работили по-малко или са дали обособени наряди, ще получават заплащане съгласно броя отработени часове или дадени наряди при същата часова ставка “, изясни пред Mediapool ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров.

По думите му по този начин се отстранява уравновиловката и заплащането се обвързва с присъединяване в месечния график.

В лечебните заведения спомагателното възнаграждение няма да зависи от равнищата на заболеваемост в страната, т.е. в летните месеци с дребен брой инфектирани, тласъците ще останат.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР