Бонусите в държавната Агенция по вписванията Предвид факта, че заплатите

...
Бонусите в държавната Агенция по вписванията Предвид факта, че заплатите
Коментари Харесай

Томислав Дончев С Остри Думи: Ето Кой Ни Спира За Шенген!

Бонусите в държавната Агенция по вписванията

" Предвид обстоятелството, че заплатите в администрацията по принцип са ниски, това е един от инструментите, в случай че някой чиновник си е правил добре работата, той да бъде в допълнение материално подтикван и да вижда смисъл да работи качествено, отдадено и правилно на дадената администрация ", уточни Дончев във връзка със абсурда в Агенцията по вписванията.

Вчера стана ясно, че чиновниците на организацията са получили бонуси - сред 700 и малко над 3000 лв. - за интервала, в който Търговският указател беше блокиран.

Според Дончев спомагателните хонорари са метод да бъде пресечена корупцията и тласък на чиновниците в администрацията да си правят работата добре, поради това, че в някои локални администрации размерът на възнагражденията е малко над минималния за страната.

" В същото време не е обикновено, несъмнено, някой на държавна работа, която се финансира от налозите на всички, да взима прекалено висока заплата ", добави вицепремиерът.

Проверка на пътищата

Управляващите няма да попречват инспекцията на качеството на пътищата, за която настояха от Българска социалистическа партия.

По думите на Дончев обаче някои народни представители са объркали ролята си с тази на надзорен орган - такива наблюдения имал вицепремиерът в последните месеци.

" Всяко издигнато нещо, изключително в случай че е огромно нещо, изключително пък в случай че е с европейски пари, се ревизира доста пъти ", уточни той.

Нова организация по пътна сигурност

Проект на постановелние на Министерския съвет планува основаването на нова организация по пътната сигурност. Новината породи подозрения, че с новото звено държавната администрация ще бъде " раздута " още повече. Дончев опроверга подозренията, като съобщи: " Това ще бъдат бройки, чиновници, специалисти, които ще се вземат от други ведомства - от Министерство на вътрешните работи, от Агенция " Пътна инфраструктура ", от Министерството на превоза, откъдето е належащо ", уточни той.

" Една от аргументите пътната сигурност да не е на такова равнище, каквото желаеме да бъде е, че за нея дават отговор прекомерно доста ведомства ", сподели още вицепремиерът и добави, че задачата на новата организация е да бъде събирана информация за всички фактори на пътя - положение на автомобила, подготовката на лидера, знаковото стопанство, маркировката и така нататък, и въз основа на това да се дават наставления.

" Ако се фокусираме единствено върху едно, ние няма по какъв начин да отбележим напредък и най-важното - няма по какъв начин да понижим жертвите на пътя ", добави Дончев.

Той поддържа и предлагането за въвеждане на системата " бонус-малус " към застраховката " Гражданска отговорност ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР