Бонус, ако доведеш нов колега в компанията, за която работиш

...
Бонус, ако доведеш нов колега в компанията, за която работиш
Коментари Харесай

Компании борят липсата на кадри с бонуси за довеждане на служител

Бонус, в случай че доведеш нов сътрудник в компанията, за която работиш – това оферират на чиновниците си компании у нас, с цел да решат проблемите с неналичието на фрагменти.

В компанията, в която Юлиан Милев е финансов шеф, повече от 50% от актуалните чиновници са наети по такава стратегия. В нея има свободни към 150 работни места. Търсят се хора за прът център и ИТ експерти, само че се намират мъчно. Затова я има и програмата, с която се дават пари на всеки привлякъл нов сътрудник.

Бонусите са сред 200 и 1000 лв..

„ Това е канал, в който можем доста по-бързо да си доставяме фрагменти, в сравнение с през кариерните уеб сайтове “, изяснява Милена Илиева, шеф „ Човешки запаси “ в друга компания, която наема хора с езици за работа по разнообразни изследвания.

Според фирмите за асортимент на личен състав политиката „ бонус против чиновник “ ще става все по-популярна.

„ Можем да ги чакаме във високотехнологичните интернационалните компании в браншове като фармацията, инжинеринга и финансите “, счита Любка Троева от компания за асортимент на личен състав.

Очаква се казусът с фрагментите да се задълбочава, тъй като множеството работодатели възнамеряват да наемат, а не да освобождават личен състав.

Вижте повече във видеото: -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР