Бомбените заплахи срещу училища в страната са достатъчно тревожни, защото

...
Бомбените заплахи срещу училища в страната са достатъчно тревожни, защото
Коментари Харесай

Експерт: Заплахите към училища може да са тест за реакцията на полицията на 2 април

Бомбените закани против учебни заведения в страната са задоволително тревожни, тъй като не са нещо ново в терористичната процедура. Без подозрение, във връзка с обектите, към които са отправени заканите, може да бъде отнесено към формите на по този начин наречения учебен тероризъм. И то в по-безопасната част – опасност от принуждение, а не проявено принуждение. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” специалистът по сигурността Славчо Велков.  
По думите му в съответния случай става въпрос за нещо по-организирано, защото заканите са над 100. „ Говорим за закани отправени по смесен прийом – по имейл, по телефон. Може да се приказва за телефонен тероризъм, а не кибертероризъм. В съответния случай буди паника фактът, че заканите се случват на територията на цялата страна. Притеснителни са и изказванията, че причинителите са повече от един. Като прибавим и това, че след няколко дни предстоят и парламентарни избори, а изборните комисии в по-голямата си част ще са съсредоточени в здания на учебни заведения, това е извънредно съществено и не би трябвало да се подценява ”.
Според него не би могло да се изключи версията задачата на заканите да са точно изборите. „ Въпросът е дали това е тест за реакцията на органите за сигурност за самите избори. И дали не цели да пренасочи активността на тези структури в друго направление, към друга заплаха, а не към напъните за попречване на пазаруването на гласове ”, акцентира Велков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР