Болоня спечели с 2:1 гостуването си на Фиорентина и по

...
Болоня спечели с 2:1 гостуването си на Фиорентина и по
Коментари Харесай

Болоня затвърди добрата си форма в гостуването на Фиорентина и повтори постижение от 1990-а година

Болоня завоюва с 2:1 гостуването си на Фиорентина и по този метод реализира първи дубъл над този съперник от 1990-а година насам. За играчите на Тиаго Мота това бе втора поредна победа в Серия А, както и четвирти без проваляне, а за домакините пък това бе четвърта среща без победа в шампионата. Попаденията за гостите бяха дело на Рикардо Орсолини (14’дузпа) и Щефан Пош (47’), а прецизен за “виолетовите ” бе Рикардо Сапонара в 19-ата минута.

Фиорентина оцеля на два пъти към десетата минута, когато първо Джошуа Зиркзее стреля доста рисково от границата на наказателното поле, само че Пиетро Терачано избави. Слез осъществяването на последвалия корнер още веднъж се стигна съществено безредие, а удар на състезател в жълт бе изчистен от голлинията. Интересното е, че играчите на Болоня имаха съществени искания, че топката е минала голлинията, само че техните митинги не бяха почетени от съдията Лука Пайрето. Последва обзор на обстановката с ВАР, а при него пък се оказа, че Антони Барак е играл с ръка при при изчистването и това докара до дузпа. Зад топката застана Рикардо Орсолини и осъществя за 0:1.

Играчите на Винченцо Италиано обаче възвърнаха равенството още в 19-ата минута, когато се възползваха от груба неточност на Лукаш Скорупски, който боксира доста едва, прати топката в краката на Рикардо Сапонара и той се разписа за 1:1. Гостите можеха доста бързо да възстановят преднината си от едно попадение, само че Терачано още веднъж се намеси добре при прекрасен удар на Люис Фръгюсън.

Болоня още веднъж излезе напред в самото начало на второто полувреме, когато Щефан Пош бе изтърван в наказателното поле след осъществяване на корнер и с глава направи 1:2. Това бе четвърто попадение за бранителя от началото на сезона. До края на дуела Фиорентина опита да стигне до равенството, само че играчите в предни позиции направиха няколко съществени положения и по този начин и не съумяха да стигнат до ново попадение.

С тази победа играчите на Тиаго Мота заемат деветото място в класирането с 29 точки, колкото има и заемащият едно място по-напред Удинезе. Фиорентина пък се свлече до 12-ото място с 24 точки.

" Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР