Болниците в Газа са претоварени и изпитват недостиг на лекарства,

...
Болниците в Газа са претоварени и изпитват недостиг на лекарства,
Коментари Харесай

Болниците в Газа са претоварени, липсват лекарстват и електричество

Болниците в Газа са претрупани и изпитват дефицит на медикаменти, медицински консумативи и електричество, предизвестиха от организацията " Лекари без граници ", защото филантропичната рецесия в палестинския анклав, подложен на израелски бомбардировки, се разраства бързо, заяви Си Ен Ен.

Израел ускори въздушната си атака в Газа след нападението на Хамас през уикенда, вследствие на което стотици хиляди хора са разселени, а доста от тях са лишени от храна и електричество.

В изказване Аврил Беноа, изпълнителен шеф на „ Лекари без граници – Съединени американски щати “, съобщи, че следи дефицит на вода, електричество и гориво, на което разчитат лечебните заведения за своите генератори ".

„ Някои лечебни заведения разполагат с гориво единствено за четири дни “, сподели Беноа.

Клиника на „ Лекари без граници “ в град Газа е била „ леко развалена “ от детонация на 9 октомври, само че към момента работи, показа Беноа. При ударите са починали здравна сестра и водач на кола за спешна помощ, а няколко други са били ранени, добави тя.

По данни на Министерството на здравеопазването на Газа броят на починалите в Газа е повишен до 950 души, а други 5000 души са ранени при израелските въздушни удари.

По данни на Израелските отбранителни сили минимум 1200 души са починали в Израел след невижданата офанзива на Хамас.

„ Лекари без граници “ съобщи, че сега не реализира медицински стратегии в Израел, само че е предложила поддръжката си на израелските лечебни заведения, които лекуват " огромен брой потърпевши ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР