Болница Пирогов“ ще заведе срещу министъра на здравеопазването колективен иск

...
Болница Пирогов“ ще заведе срещу министъра на здравеопазването колективен иск
Коментари Харесай

„Пирогов“ ще заведе колективен иск срещу здравния министър за обида и уронване на авторитета

Болница „ Пирогов “ ще заведе против министъра на опазването на здравето групов иск за засегнатост и уронване на престижа. Това сподели пред публицисти шефът на лечебното заведение доктор Валентин Димитров . Парите от делото ще ги дарим за детско опазване на здравето в болничното заведение, добави той и посочи, че като частно лице ще заведе иск за засегнатост, уронване на престижа и клюка против министъра поради неговите изяви в медиите. Д-р Димитров не уточни съответни обидни думи, употребявани от министъра на опазването на здравето.

" Докато в тази страна на лечебни заведения като „ Пирогов “ се прави оценка единствено във финансов аспект, опазването на здравето ни ще куца, ние сме болница, която лекува тежко заболели хора в животозастрашаващи положения ", сподели доктор Петър Атанасов, шеф на Клиниката по вътрешни заболявания.

" Защо болничното заведение е комерсиално сдружение , попита лекарят и напомни, че от години упорстват да се промени статутът на лечебното заведение. Докато получаваме пари единствено от здравната каса по клинични пътеки, които не са добре финансирани, какви финансови резултати се чакат от комерсиалното сдружение, попита още той. Статутът на болничното заведение незабавно би трябвало да се промени ", сподели още той.

Разговорите за смяна на статута са внасяни и желани от всеки министър, откогато аз съм шеф на болничното заведение – към две години и половина, уточни доктор Димитров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР