Болката и страданието на обикновените палестинци в ивицата Газа са

...
Болката и страданието на обикновените палестинци в ивицата Газа са
Коментари Харесай

Палестинец: Какво лошо направиха децата и жените ни, за да живеят в този ужас?

Болката и страданието на елементарните палестинци в линията Газа са неописуеми. Израелските въздушни удари не престават с нестихваща мощ и активност, а цивилните жертви порастват. На този декор генералният секретар на Организация на обединените нации насочи незабавен апел за филантропична помощ за 1.2 милиарда $ за всички палестинци в Газа и на Западния бряг. 

Страданието на хората в Газа не може да се опише. Всекидневно те са подложени на удари и битка за оцеляване. Бягат от един квартал в различен. Но на никое място не е безвредно.

Не са пощадени и най-невинните - децата. При следващ израелски удар няколко къщи в южната част на Газа са сринати. Линейки откараха потърпевшите в болница в Рафа.
Идваме от квартал Шеджая, отидохме в Зайтун. Бомбардираха Зайтун. Преместихме се в Тал ал-Хоуа, унищожиха и него. Дойдохме тук с мисълта, че ще бъде безвредно. Лъжем единствено себе си. В цяла Газа няма безвредно място. Няма безвредно разстояние. Няма сигурни уреди за премерване. Какво неприятно направиха тези деца? Какво направиха дамите?
Мохамад Абу Сери, гражданин на Газа 

Огромни вреди са нанесени и в бежанския лагер Нусейрат в централната част на линията Газа. Хора се събираха към разрушените къщи и останките.
Броят на смъртните случаи ще продължи да нараства, защото войната навлиза във етапа на открит пердах в градски условия. Израелските войски ще влязат скоро в град Газа, а бойците от Хамас евентуално ще ги посрещнат на всяка улица, устройвайки засади от голямата си мрежа от тунели.

Около 70% от 2.3 милиона поданици на Газа са напуснали домовете си от началото на войната. Храната, медикаментите, горивото и водата са на изчерпване, а ръководените от Организация на обединените нации учебни заведения, превърнати в приюти, са надхвърлили потенциала си.

Генералният секретар на Организация на обединените нации насочи незабавен зов за филантропична помощ.
Разгръщащата се злополука прави потребностите от филантропично преустановяване на огъня още по-належащи с всеки минал час. Страните в спора и интернационалната общественост са изправени пред непосредствена и базова отговорност да спрат нечовешкото групово страдалчество и трагично да разширят филантропичната помощ към Газа. Организацията на обединените народи и нашите сътрудници насочат апел за 1.2 милиарда $ за подкрепяне на 2.7 милиона души. Това е популацията на линията Газа плюс половин милион палестинци на Западния бряг, в това число в Източен Йерусалим.
Антониу Гутериш – общоприет секретар на ООН 

Съединени американски щати се пробват да убедят Израел да направи филантропична пауза във въздушните удари против Газа, с цел да бъдат направени незабавни доставки на храни, вода и медикаменти. Засега – без резултат.
Израел ще се съгласи на краткотрайно преустановяване на огъня, в случай че когато Хамас освободи заложниците, разгласи министър председателят Нетаняху. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР