Божествен аромат и мек екзотичен вкус - такава е нашата

...
Божествен аромат и мек екзотичен вкус - такава е нашата
Коментари Харесай

Плодова пита с ананас

Божествен мирис и мек другоземен усет - такава е нашата плодова пита с ананас

Необходими Продукти

● яйца - 4 бр.
● брашно - 2 ч.ч.
● захар - 1 ч.ч.
● кисело мляко - 3 сл.
● олио - 50 мл
● бакпулвер - 1 бр.
● ванилия - 1 бр.
● ананас - 1 консерва шайби
● шоколад - 50 г

за сиропа


● вода - 2ч.ч
● захар - 2ч.ч

Начин на подготвяне

Отваряме консервата с ананас и прецеждаме плода от компота. Разбиваме с миксер яйцата със захарта до приемането на кремообразна примес и захарта би трябвало да се разтвори. Добавяме олиото и киселото мляко, разрушаваме добре.

Пресяваме брашното и бакпулвера. Преди да ги прибавим към яйчената примес, би трябвало да подготвим тавичката. Вземаме тавичката, в която ще печем плодовата пита, слагаме хартия за печене, намазваме с малко олио и нареждаме ананасовите шайби върху хартията.

Продължаваме със сместа, прибавяме брашното с бакпулвера и ванилията към яйцата и разбъркваме добре.

След като сме подготвени със сместа, изсипваме в тавичката върху ананаса и слагаме да се пече в авансово загрята фурна на 170 градуса. Печем към 30 мин.

Докато чакаме да стане плодовата пита си вършим сиропа. Вода и захарта слагаме на котлона да поврят, до момента в който захарта се разтопи. Бъркаме от време на време. Оставяме да изстине.

След като към този момент е подготвена плодовата пита, оставяме 10 минути да поизстине и я вадим с хартията от тавата.

Обръщаме я деликатно, махаме хартията и я оставяме в тавичката, в която сме я пекли. Изсипваме сока от консервата и сиропа, който сме създали от водата и захарта. Трябва постоянно едното да е студено, в случай че питата е топла, то сиропът би трябвало да е леден или противоположното.

Оставяме я за едно денонощие да попие добре сиропа и да поомекне. Колкото повече престои, толкоз по вкусно става. По предпочитание поръсваме с настърган шоколад.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР