БНТПри всеки един опит за посегателство върху права на хора,

...
БНТПри всеки един опит за посегателство върху права на хора,
Коментари Харесай

Мая Манолова: Не мисля, че ще бъда следващият омбудсман на България

БНТ

При всеки един опит за посягане върху права на хора, моята интервенция е предстояща и неизбежна.

Това съобщи в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов омбусманът Мая Манолова, която гостува с коментар за главните борби с институциите и новите й цели в интерес на жителите през 2019 година

Манолова разяснява нарастването в цената на водата от началото на годината, която тя счита да нападна с тъжба в Конституционния съд.

Според Манолова, текстът в променения закон е хищнически, изключително във връзка с дребните обитаеми места. Трябва да има обязаност сред повишението цената на водата и повишението на качеството й, добави Манолова.

Омбудсманът аргументира и сериозната си позиция по отношение на новия закон за горивата, който провокира митинги у нас.

Законът слага невъзможни условия към дребни и междинни търговци на горива. Резултатът ще бъде безусловно очистване на дребния и междинния бизнес - не просто ще банкрутират компании и ще останат хиляди души без работа, а ще пострадаме всички ние поради повишението цената на горивата, добави омбудсманът.

Манолова съобщи още, че се е обърнала за подпомагане към европейския омбудсман във връзка законодателния пакет " Мобилност " на френския президент Макрон, който ощетява българските превозвачи.

150 000 български жители и техните фамилии ще бъдат наранени от закона на Макрон. Изпратих писма и до ръководителите на Европарламента и Европейската комисия. Надеждата за победа на българския интерес демонстрира, че когато всички работят дружно, може да има резултати. Нека с повече почит европейските институции да гледат на правата на българските жители, безапелационна е Манолова.

По тематиката с напрежението в село Войдиново след побой от роми над военнослужещ, омбудсманът е безапелационна, че в ромските гета цъка бомба и това е резултат от отлагани дейности на държавно управление след държавно управление. Едва ли не се основава очакване че посредством други правонарушения, каквото е противозаконното строителство, се санкционират престъпни закононарушения, каквото е побоят над военнослужещ, изясни Манолова.

Ще съсредоточим нашите старания в борбата против монополите, банките и бързите заеми през новата 2019 година, сподели още Манолова.

Тя насочи апел всички производители и търговци да поддържат нейната самодейност за обществена кухня, в която безусловно всичко е непринудено и безплатно.

В края на диалога Мая Манолова показа, че не мисли да бъде идващия омбудсман на България. Мандатът й на поста изтича през юли 2020 година, когато би трябвало да бъде определен нов публичен правозащитник. Не знам в каква кондиция ще бъда, тази работа изисква доста труд, старания и централизация, добави актуалният омбудсман.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР