БНТ Бивши и настоящи студенти отВВУ Никола Йонков Вапцаров:виж ощеНамерете бивши

...
БНТ
Бивши и настоящи студенти отВВУ Никола Йонков Вапцаров:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

Откриха кабинет за обучение на чуждестранни студенти във Военноморското училище

БНТ Бивши и сегашни студенти от
ВВУ " Никола Йонков Вапцаров ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Във Висшето военноморско учебно заведение " Никола Йонков Вапцаров " във Варна откриха кабинет за образование на задгранични студенти. Новото звено е основано заради възходящия брой на хората от други страни, които желаят да се образоват в най-елитното техническо учебно заведение в България, оповестява Българска национална телевизия. Откриването на кабинета съответства и с честванията по случай 108 години от рождението на Никола Вапцаров, който е патрон на военноморската академия.

Над 360 са задграничните студенти, които се образоват във Висшето военноморско учебно заведение " Никола Йонков Вапцаров " във Варна. Те са от 14 страни.

Кап. I сан Калин Калинов, Висше военноморско учебно заведение: "Преимуществено от Гърция, от Русия, от Украйна, от Турция от Румъния има студенти. "

Догодина броят на задграничните студенти ще се усили, когато ще дойдат 40 души от Ангола. Те ще водят профилирана подготовка за рибарски флот. Очаква се във Варна да се образоват и студенти от Катар и Кувейт. Административна помощ на всички тях ще се оказва в новия кабинет.

Кап. I сан Калин Калинов, Висше военноморско учебно заведение: "Това е офис на новия факултет, който ще се занимава с образованието на задгранични студенти. "

Откриването на кабинета съответства с тържествената гала пред паметника на Никола Вапцаров, с която беше маркирана 108-годишнината от рождението на поета.

Мая Вапцарова, племенница на Никола Вапцаров сподели по време на церемонията: "Именно тук той се среща с напредъка, с новостите на човечеството, с това, което ни тласка напред, което планината не би могла да му даде. "

Тържествената гала приключи с боен обред, в който курсанти от Военноморското учебно заведение сервираха венци и цветя на паметника на своя патрон в двора на учебното заведение от името на институциите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР