Над 250 деца от Варна и региона се включиха в

...
Над 250 деца от Варна и региона се включиха в
Коментари Харесай

Над 250 деца от Варна и региона мериха сили в Ученическа олимпиада

Над 250 деца от Варна и района се включиха в надпреварата “Ученическа олимпиада “. Спортното събитие се организира за четвърта поредна година на стадион “Младост ". Организатори са лекоатлетически клуб “Тангра “ и Община Варна.

Регламентът на Олимпиадата е основан на олимпийските правила, които възпитават  обич към спорта от най-ранна детска възраст и предизвиква интензивно присъединяване в разнообразни спортни дисциплини. По време на събитието, особено отличие получи Професионална гимназия по електротехника, която се открои с максимален брой участници в конкуренцията. Всички възпитаници, които се състезаваха, бяха наградени с грамоти и медали.

Паралелно се организира и друго спортно събитие за подрастващи. 80 деца от 12 профилирани клуба участваха и в Международната регата – Варна. Състезателите потвърдиха отлични ветроходни умения при променливи метеорологични условия, като в някой от стадиите на регатата времето бе извънредно предизвикателство.

По същото време, за поредна година, други 250 деца от Варна, Добрич и Велико Търново пък се съревноваваха в лекоатлетическия шампионат " Атлетиката търси гении " на стадион " Младост ". Най-малките участници се надбягваха по особено трасе с трудности. По-големите премериха сили в дисциплините тичане на 60 метра и скок дължина. Най-големите се състезаваха на 60 метра тичане и на 60 метра тичане с трудности. Организатори на самодейността са Спортен клуб по лека атлетика “Супер спорт – Варна “ и Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР