БНРПремиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви в интервю за

...
БНРПремиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви в интервю за
Коментари Харесай

Заев не желае ново влошаване на отношенията със съседите на Северна Македония

БНР

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев съобщи в изявление за " Радио Свободна Европа ", че няма да разреши още веднъж утежняване на връзките със прилежащите страни и основаване на нови проблеми. Той акцентира също по този начин, че по време на министерската среща и съвещанието на Европейския съвет, България е била измежду най-големите поддръжници на страната за започване на договаряния за присъединение към блока. На въпрос за историческите въпроси сред България и Северна Македония, Заев дава отговор, че те ще бъдат решени с договаряния.

Междувременно, водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски съобщи в изявление за македонското електронно издание " Курир " във връзка срещата си с българския министър председател Бойко Борисов в Загреб предходната сряда, че счита да поддържа всичко, което е добре и за двете страни, само че и че няма алтернатива - изтъквам " нито за нашия македонец Гоце Делчев, нито за битката му за основаването на македонска страна, нито за уникалността на македонския език ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР