BNP Paribas Open, трети кръгЕлена Рибакина – Паула Бадоса 6-3,

...
BNP Paribas Open, трети кръгЕлена Рибакина – Паула Бадоса 6-3,
Коментари Харесай

Рибакина прекъсна негативната си серия срещу Бадоса


BNP Paribas Open, трети кръг

Елена Рибакина – Паула Бадоса 6-3, 7-5

Елена Рибакина доближи до осминафинала в Индиън Уелс за втора поредна година откакто победи над Паула Бадоса. Световната №10 изоставаше с проби във втория сет, само че съумя да реализира поврат и прекъсна серията си от три следващи провали против испанката.

Следващата ѝ съперничка ще бъде Варвара Грачева или Дария Касаткина.

Рибакина пласира доста повече асове (9-2), като в това време направи единствено една двойна неточност против 7 на Бадоса. Казахстанската тенисистка завоюва 68% от точките си на първи сервис (30/44) и осъществя четири от осемте си шанса за пробив (50%), до момента в който Бадоса оползотвори единствено един от своите шест брейкпойнта (17%).

Рибакина можеше да нанесе удар по упоритостите на съперничката си още първоначално, само че пропусна три поредни точки за пробив при 1-1. В шестия гейм обаче Бадоса също пропиля брейкпойнт и равенството се резервира. Рибакина стартира да се усеща доста по-комфортно в дългите разигравания, от които сетът изобилстваше, и това се оказа решаващият фактор в първия сет. Световната №10 осъществя два следващи пробива, с които завърши първия сет при 6-3 в своя изгода.

Бадоса пропусна брейкпойнт в самото начало на втория сет, само че все пак съумя да пробие първа и да натрупа задатък от 4-2. Испанката можеше да направи преднината си още по-сериозна, само че в седмия гейм пропиля още един брейкпойнт. Това се оказа началото на доста мощна серия за Рибакина, която реализира цялостен поврат, преди Бадоса да възвърне равенството при 5-5.

Световната №22 обаче продължи да прави неточности в най-важните моменти и Рибакина си върна водачеството след още две отразени точки за пробив. Шампионката на Уимбълдън бе доста нападателна на ретур и това ѝ оказа помощ да осъществя решителен пробив, с който оформи крайното 6-3, 7-5 след 1 час и 34 минути на корта.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: една седмица в „ Рая на тениса “

Резултати от приключилите мачове от деня:

Бернарда Пера – Сорана Кърстя 3-6, 1-6

Лейла Фернандес – Каролин Гарсия 4-6, 7-6(5), 1-6

Мартина Тревизан – Каролина Мухова 4-6, 6-3, 4-6

Елена Рибакина – Паула Бадоса 6-3, 7-5
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР