БМВ груп и Даймлер АГ обявиха днес, че обединяват силите

...
БМВ груп и Даймлер АГ обявиха днес, че обединяват силите
Коментари Харесай

БМВ и "Даймлер" обединяват сили за мобилността на бъдещето

БМВ груп " и " Даймлер " АГ оповестиха през днешния ден, че сплотяват силите си, с цел да могат в бъдеще да оферират на клиентите си услуги за устойчива градска подвижност от един снабдител. За тази цел през днешния ден двете компании са подписали съглашение за сливане на техните бизнес единици за мобилни услуги.

След инспекция и утвърждение от съответните органи за защита на конкуренцията " БМВ груп " и " Даймлер " АГ възнамеряват в бъдеще да комбинират и стратегически да модернизират своите съществуващи оферти за подвижност в областите на споделените коли, таксиметровите транспорти, паркирането и зареждането на електрически автомобили.

Двете компании ще имат по 50% от дяловете в бъдещото взаимно сдружение. В известието до медиите се прецизира, че БМВ и " Даймлер " ще продължат да се конкурират и в бъдеще в главния си бизнес.

Първата сфера, в която ще работят дружно двата немски съперника, е интелигентната и цялостна съгласуваност на разнообразни мобилни оферти, в това число резервация и разплащане. До момента такива услуги оферират платформите moovel ( " Даймлер " ) и ReachNow ( " БМВ груп " ).

Двете компании за споделени коли Car2Go на " Даймлер " и DriveNow на БМВ пък имат общо 20 000 автомобила в 31 огромни града по света, като се употребяват от над 4 млн. души.

Третата сфера на съдействие е обвързвана с стратегиите Ride-Hailing с mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi и Beat, които се употребяват от общо 13 милиона консуматори и към 140 000 водачи.

В региона на паркирането активността си ще обединят ParkNow и Parkmobile Group/Parkmobile. Те работят в областта на паркиране с талони и безкешово разплащане по улиците или търсене, запазване и възнаграждение на паркоместа в многоетажни паркинги. Дигитална услуга за паркиране понижава времето и броя на пътуванията за търсене на паркоместа и по този начин забележителна редуцира трафика.

Сътрудничеството сред приложения с данни за станции за зареждане, ChargeNow и Digital Charging Solutions, пък ще разреши елементарен достъп (откриване, зареждане, заплащане) до най-голямата мрежа от публични зарядни станции с над 143 000 точки по целия свят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР