Блокираните в снежен капан в Родопите на Върховръх и село

...
Блокираните в снежен капан в Родопите на Върховръх и село
Коментари Харесай

Блокираните в снежен капан в Родопите са спасени

Блокираните в снежен капан в Родопите на Върховръх и село Скобелево са избавени. Пробивът до бедстващите хора през преспите в Родопите стана благодарение на тежка верижна техника.

Верижен булдозер и военна машина МТ-ЛБ съумяха да проправят 15-километров път затрупан с метър и половина сняг. Семейството с 8-месечно бебе към този момент пътува към дома си.

След два дни проправяне на път през снега, избавителният верижен булдозер стигна до задачата и отъпка пътя, по който блокираните 14 индивида да слязат от планината.

Още следобяд първите коли от Връховръх последваха тежката техника. Семейството с бебето побърза да се прибере у дома. На помощ пристигна цяла военна машина, карана от другари на фамилията.
Доброволци с БТР се включиха в избавителната акция при Върховръх Те се надяват, че ще съумеят да изтеглят бебето и неговото семейство, блокирани в хижата
Малко преди да освободи пътя за туристите, булдозерът свърза света с потъналото в преспите село Скобелево, населявано от 40 души. Няколко мъже от Перущица и региона им доставиха самун.

На няколко пъти в преспите закъсаха и колите на bTV и се наложи танк да ни изведе на по-отъпкан сняг.

Над 15 са закъсалите коли край Скобелево през последните дни.

Хора от снегопочистващи компании поучават феновете на завършения да не употребяват пътя Перущица - Върховръх и сега поради сектори с влажен бездънен сняг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР