Блокираните деца на хижа „Алеко” заради силния снеговалеж, бяха свалени

...
Блокираните деца на хижа „Алеко” заради силния снеговалеж, бяха свалени
Коментари Харесай

Блокирани в планината: Гражданска защита помогна на близо 40 деца в хижа „Алеко”

Блокираните деца на хижа „ Алеко” поради мощния снеговалеж, бяха свалени наред в София. Проблеми имаше и с градския превоз в столицата. Те обаче доведоха до необикновена демонстрация на съпричастност измежду водачите.
Децата, блокирани на „ Алеко ”, са свалени с джипове за три часа От тел. 112 са затваряли на уредниците
Вчера 36 деца, дружно с родителите си, провеждат коледно празненство в планината. Заради изобилния снеговалеж групата през вчерашния ден взема решение да слезе от хижа „ Алеко” по-рано от плануваното. Но пътят не е опесъчен и по него има произшествия.

„ Към 5 ч. ни споделиха да чакаме, никой да не потегля. Разбрахме, че се е обърнал камион с пясък и няма никакъв късмет пътят да бъде опесъчен”, уточни уредникът.
40 деца не могат да се приберат от хижа " Алеко " Почистваща техника към този момент пътува към тях
Вечерта на помощ е извикана Гражданска отбрана, тъй като в хижата има деца с астма и диабет. От Столичната община приканиха да бъдат уведомявани за такива проведени детски празненства в планината.

„ Това е частно празненство на деца, за които не сме известени. Те се намираха на топло, в хижата, и бяха в доста положително състояние”, разяснява Красимир Димитров, шеф на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община.

В снежната конюнктура пък някои срещнаха необикновена помощ. Водачът на блокиран в снега рейс на Центъра за градска подвижност получи непредвидена помощ. Водач на джип стопира и изтегля авариралия рейс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР