Block, Inc. обяви плановете си за евентуално разработване на майнинг

...
Block, Inc. обяви плановете си за евентуално разработване на майнинг
Коментари Харесай

Block на Джак Дорси има за цел да революционизира хардуера за добив на Биткойн

Block, Inc. разгласи проектите си за вероятно създаване на " майнинг комплект за създаване " (Mining Development Kit, MDK), с който се надява да насърчи нововъведенията в хардуера за рандеман на Биткойн.

Това се случва, откакто през 2021 година основният изпълнителен шеф на компанията, Джак Дорси заяви в Twitter, че сдружението обмисля основаването на система за рандеман на Биткойн, употребявайки специфичен силиций и технология с отворен код.

MDK ще съдържа съществени съставни елементи като хешборд и контролна платка, дружно с фърмуер с отворен код, програмен продукт и подробна документи.

Наоиз Ъруин, старши продуктов началник на хардуера за рандеман на Block съобщи , че MDK има разнообразни случаи на приложимост, в това число за рандеман отвън мрежата и за рандеман в домашни условия, както и за усъвършенстване на хардуера за рандеман на BTC.

Досега Block е вложила $220 милиона в Биткойн , само че се наложи да разкрие, че е изправена пред същия тип загуби от притежаването на актива, както и други обществено търгувани компании.

Въпреки това Block има вяра, че нейната BTC екосистема може да помогне за справяне с неефективността на актуалната финансова система, изключително във връзка с идентичността и доверието.

Block също по този начин вложи $5 милиона за партньорство с Tesla и Blockstream за създаване на напълно слънчево оборудване за рандеман на Биткойн и стартира да проектира свои лични полупроводникови чипове за копаене на флагманската криптовалута .


 


Въпреки че хардуерът съставлява по-малко от 1% от общите чисти доходи на Block през 2022 година, компанията навлезе още повече в BTC екосистемата с планове като Spiral, TBD и портфейли за независимо настойничество.

Въпреки че цената на акциите на Block означи 21% нарастване от началото на годината, вложителите наподобява не са изцяло уверени в стремежите на компанията по отношение на Биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР