Близо половината от германците смятат, че управляващата коалиция на канцлера

...
Близо половината от германците смятат, че управляващата коалиция на канцлера
Коментари Харесай

Германците не вярват Шолц да изкара мандата

Близо половината от германците считат, че ръководещата коалиция на канцлера Олаф Шолц няма да оцелее до края на мандата си. Това демонстрират данни от социологическо изследване, съобщи Ройтерс.

В обединението, в която вземат участие социалдемократите, “Зелените ” и насочената към бизнеса Свободна демократическа партия (СДП), тази седмица се стигна до ескалация на разногласието за бъдещето на отоплителната система на Германия.

Свободните демократи блокираха внасянето в Народното събрание на законопроект, направен от следеното от “Зелените ” министерство на стопанската система, в който се планува възбрана за множеството нови петролни и газови отоплителни системи от идната 2024 година СДП прикани за съществени промени на законопроекта.

“Зелените ” пък ги упрекнаха в “блокаж на политики ” и предизвестиха, че може да се стигне до държавна рецесия.
Проучване на социологическата организация Forsa демонстрира, че към 40% от германците считат, че тристранната ръководеща коалиция ще се разпадне преди края на мандата си през 2025 година При подобен процес болшинството германци - към 54%, избират да се проведат предварителни избори.

Анкетата също така демонстрира, че в този момент трите партии имат по-малка поддръжка - общо единствено 39%, в сравнение с през 2021 година, когато бе образувана тристранната коалиция и събираха 52% от гласовете.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР