Близо пет милиона души в Судан са изложени на риск

...
Близо пет милиона души в Судан са изложени на риск
Коментари Харесай

ООН предупреждава, че пет милиона може да страдат от „катастрофален“ глад в Судан на фона на война

Близо пет милиона души в Судан са изложени на риск от „ пагубен “ апетит през идващите месеци, предизвести Организацията на обединените народи, призовавайки страната да води война страни да разрешат доставките на помощ.

В записка до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в петък шефът на Организация на обединените нации за филантропична помощ Мартин Грифитс сподели, че острите равнища на апетит се дължат на въздействието на спора върху селскостопанското произвеждане, вредите върху главната инфраструктура и поминъка, спиранията на търговията, високите цени преходи, спънки пред филантропичния достъп и всеобщо разселване.

„ Без незабавна филантропична помощ и достъп до съществени артикули... съвсем 5 милиона души могат да изпаднат в пагубна продоволствена неустановеност в някои елементи на страната през идващите месеци “, написа Грифитс.

Той сподели, че е евентуално някои хора в Западен и Централен Дарфур да се реалокират в условия на апетит, защото сигурността се утежнява, добавяйки, че трансграничната доставка на помощ от Чад до Дар...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР