Близо хиляда американски граждани и членове на техните семейства са

...
Близо хиляда американски граждани и членове на техните семейства са
Коментари Харесай

Около 1000 американски граждани и семействата им напуснаха Израел по въздух и вода

Близо хиляда американски жители и членове на техните фамилии са напуснали Израел от петък с чартърни полети за Европа, обезпечени от Държавния департамент, сподели представител на американското дипломатическо ведомство пред Ройтерс.

Държавният департамент заяви, че е предложил повече от 4000 места в обезпечен от американското държавно управление под наем превоз по въздух и вода за американски жители и членове на техните фамилии, само че сподели, че полетите и други направления за пътешестване са били употребявани едвам на половината им потенциал, прецизира Българска телеграфна агенция.

Държавният департамент добави, че проведените от държавното управление полети ще продължат по график от Тел Авив най-малко до четвъртък.

Десетки американски жители дойдоха рано през днешния ден от Израел в Кипър с първи евакуационен транспортен съд, проведен от Съединени американски щати поради ескалиращата рецесия в Близкия изток, съобщи Ройтерс.

С първокласния транспортен съд „ Рапсодия на моретата “ на кипърското пристанище в Лимасол дойдоха 159 души.

През идващите 12 часа се чакат още евакуационни плавателни съдове, съобщи представител на кипърското държавно управление пред държавната телевизия.

След експлоадирането на насилието в Близкия изток на 7 октомври редица задгранични държавни управления употребяват Кипър като директен център при евакуацията на свои жители, отбелязва Ройтерс.

На този декор филантропичната помощ за Газа към момента е блокирана на границата, израелската блокада продължава, а президентът на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява районна обиколка, отбелязва Асошиейтед прес.

Над 1 милион души са избягали от домовете си в анклава преди предстоящата израелска инвазия за заличаване на управлението на " Хамас " след нападението на палестинското придвижване против Израел на 7 октомври. Хуманитарни организации предизвестяват, че израелско сухопътно нахлуване ще форсира възникването на филантропична рецесия.

Израелски сили, подкрепяни от американски военни кораби, се разположиха по границата с Газа и упражняват за плануваната от Израел широкообхватна интервенция за очистване на радикалната формация. Продължаващите към този момент седмица бомбардировки унищожиха цели квартали, само че не съумяват да възпрат обстрелването с ракети на Израел от ислямистите.

Избухналата на 7 октомври война се трансформира в най-кръвопролитния от петте спора в Газа; починалите са над 4000. Министерството на здравеопазването в палестинския анклав заяви, че 2750 палестинци са изгубили живота си, а 9700 са ранени. Над 1400 израелци са убити, а минимум 199, измежду които и деца, са взети за заложници от " Хамас " и отведени в Газа, съгласно израелските управляващи.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР