Близо две седмици изминаха от състезанието на мотополигон „Горна Росица“,

...
Близо две седмици изминаха от състезанието на мотополигон „Горна Росица“,
Коментари Харесай

Самоков приема Европейския шампионат по мотокрос този уикенд

Близо две седмици изминаха от надпреварата на мотополигон „ Горна Росица “, град Севлиево и на ред към този момент идва именития мотополигон „ Ридо “, град Самоков. Предстоящото съревнование е трети кръг на BMU European Motocross Championship и втори кръг за републиканския шампионат, и е част от веригата Grand Prix Bulgaria 2020. Мотополигон „ Ридо “, в цялата негова уникалност, постоянно е свързван с името на Георги Янакиев, легенда в бензиновите спортове, дълготраен ръководител на СБА и БФАС, труженик на спорта и не на последно място човек с огромно сърце за моторните дициплини и визия, донесла доста популярност на страната ни. Това ще бъде шестото подред издание на мемориала Георги Янакиев, като неговото завещание на мотополигон „ Ридо “ изисква и една добра подготовка от страна на уредника в лицето на СМК Ридо Самоков.

Организаторите към този момент няколко седмици с поддръжката на Община Самоков работят интензивно за реализирането на това интернационално съревнование, в което ще забележим представители на Гърция и Румъния, като още веднъж чакаме техният брой да е над 110 участника в другите класове на шампионата.

Напомняме, че според заповед на Министерство на Здравеопазването и надлежно на Министерство на Младежта и Спорта, надпреварата се организира без аудитория, като няма да бъдат допускани лица отвън отборите на състезателите на мотополигона. С цел да се обезпечи спазването на заповедта, призоваваме за схващане от страна на почитателите, като по този метод помогнем на уредниците да се концентрират в надпреварата, което се обрисува да бъде кално. А калта на Ридо е тежка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР