Близо два часа продължи руска въздушна атака срещу украинската столица

...
Близо два часа продължи руска въздушна атака срещу украинската столица
Коментари Харесай

Десетки дронове атакуваха Киев в продължение на два часа

Близо два часа продължи съветска въздушна офанзива против украинската столица Киев тази нощ.

Отломки от дронове са паднали в няколко централни региона: Святощинския, Подолския и Шевченския регион.

Сергей Попко, началник на военната администрация, оповестява за налет на дронове вид Shahed, които са атакували Киев на групи и от разнообразни посоки.

Има развалени коли, електроснабдяване на тролейбусни линии, пътни настилки. В многоетажен блок в Шевченския регион е зародил пожар, само че жителите са съумели да го потушат сами и преди да дойдат пожарните. В Подолския регион един човек е потърпевш.

Най-малко 5 детонации са отекнали в Киев по време на офанзивата.

Русия е атакувала Украйна с 32 дрона през нощта против неделя, болшинството от тях са били изпратени в региона на столицата. 25 от машините са свалени, оповестиха военните в Киев.

Украйна към този момент се приготвя за втората си зима във военни условия. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че главният проблем е устойчивостта в енергийния бранш:

" Наясно сме, че съветското зло също се приготвя за зимата, приготвя се да аргументи премеждия. И в този момент всеки в обществения бранш и в локалната власт би трябвало да направи всичко допустимо и даже невъзможното, с цел да помогне на Украйна да издържи зимата и да резервира цялостна функционалност ".

Миналата зима Русия нанесе съществени вреди на енергийната инфраструктура на Украйна с въздушните удари, като доста хора останаха без ток.

Киев насочи рецензии против лидерската декларация от срещата на Г-20 в Индия, като уточни, че тя не " не е мотив за горделивост. В текста не се загатва Русия и се заобикаля осъждането на Москва за войната в Украйна ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР