Близо 95 милиона население, еднопартийно управление в последните почти 80

...
Близо 95 милиона население, еднопартийно управление в последните почти 80
Коментари Харесай

Десислава Ризова: Средната заплата във Виетнам е около 1000 лв.

Близо 95 милиона население , еднопартийно ръководство в последните съвсем 80 години, една от най-бързо разрастващите се стопански системи в Азия и голям интерес на туристите към тази страна. Това е Виетнам.

„ Преди доста време бях във Виетнам за 20 дни. Беше фамилна екскурзия и го обиколих от горе до долу. Сега бях там за повторно, в границите на държавна аудиенция. Много съм впечатлена от развиването на тази страна “, сподели в предаването „ 120 минути “ журналистът Десислава Ризова.

Той се срещна с президента, премиера и ръководителя на виетнамския парламент

Тя описа, че е трогната от срещата си с виентамци, които са живели в България . Те считали страна ни за втора татковина, говорели съвършено български и плачели от трогване при споменаването на България, добави журналистът от bTV.

„ В центъра на Ханой има пантеон на Хо Ши Мин. Това е нещо, което не съумях да прегледам при предходното си пътешестване, тъй като туристите го виждат отдалеко. Сега ни позволиха по-близо, само че единствено формалните държавни лица могат да влязат вътре “, сподели още тя.

С посещаване в мавзолея на Хо Ши Мин стартира визитата на Росен Желязков

Десислава Ризова акцентира, че култът към предишното не пречи на Виетнам да се развива като съвременна страна – хората не са лимитирани, съвсем всичко е частен бизнес, а страната се грижи да даде всевъзможни гаранции, че бизнесът ще може да се развива обикновено.

Вижте във видеото какво още сподели Десислава Ризова за космополитния град Ханой, за приходите на хората и за подписаните двустранни контракти сред Виетнам и България.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР