Близо 800 военнослужещи от различни военни формирования в страната, построени

...
Близо 800 военнослужещи от различни военни формирования в страната, построени
Коментари Харесай

Военният парад се завърна след тригодишно прекъсване

Близо 800 военнослужещи от разнообразни военни формирования в страната, издигнати в седем блока, се показаха на парада по случай Денят на храбростта и Българската войска.

По традиция преди парада на площад „ Княз Александър Първи “ бяха осветени  бойните флагове и знамената-светини. Веднага по-късно стартира военният церемониал. Президентът и висш главнокомандващ на Българската войска Румен Радев одобри строя на представителните блокове.

Генерал-майор Деян Дешков беше командващ парада на Сухопътните войски. А в обичайното си публично послание, президентът Радев насочи рецензии към политиците.

 
В Европа бушува война. Безпрецедентна по мащаби и залог в най-новата история на нашия континент. България навлезе в тези рискови времена, след години на необразовани и користни опити с въоръжените сили. Като офицер и пълководец от Българската войска, желая да разглася че развиването на въоръжените сили и войната не търпят дилетантщина и лековерие.
Румен Радев - президент на Република България

Парадът беше открит с представянето на летателната техника на Българската войска, водена от хеликоптер Ми-17 с националния байрак. Над небето на София прелетяха 19 вертолета и самолета, които са на въоръжение на Военновъздушните сили и военноморските сили.

На площада се събраха стотици хора, а след летателната техника, последва представянето и на 62 верижни колесни бойни машини на Сухопътните войски, зенитно-ракетните формирования на Военновъздушните сили, Съвместното командване на специфичните интервенции, работа „ Военна полиция “ и Командването за логистична поддръжка.

След парада, навръх обяд, пред Президентската институция беше осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой.

 

Важно е да има държавно управление и Народното събрание да извърши своята задача с приемането на закони и бюджета. Това разяснява президентът Румен Радев след парада в София по случай Деня на храбростта и празник на Българската войска.

Вижте още във видеото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР