Близо 80% от анкетираните чуждестранни предприятия оценяват бизнес средата в

...
Близо 80% от анкетираните чуждестранни предприятия оценяват бизнес средата в
Коментари Харесай

80 % от анкетирани чужди компании в Китай определят бизнес средата като задоволителна

Близо 80% от интервюираните задгранични предприятия правят оценка бизнес средата в Китай през 2023 година като „ приемлива “, а 90% от тях считат, че китайският пазар е прелъстителен. Това сочи отчет на Китайския съвет за поощряване на интернационалната търговия, оповестен във вторник и представен от Радио Китай.

70% от интервюираните компании са оптимистично настроени за вероятностите на бизнес средата през идващите пет години, а 90% считат, че привлекателността на китайския пазар ще се ускори и чакат рентабилността на вложенията им да остане непроменена или да пораства през бъдещите пет години. Компаниите с желание да усилят вложенията си в страната са с към 4,5 процентни пункта повече по отношение на миналата година, демонстрира отчет на Китайския съвет за поощряване на интернационалната търговия.

През четвъртото тримесечие на 2023 година удовлетвореността на предприятията с непознати капитали в Китай е траяла да се усъвършенства въз основата на предходните три месеца, се твърди в отчета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР