Близо 73 000 яйца, предназначени за продажба в шест германски

...
Близо 73 000 яйца, предназначени за продажба в шест германски
Коментари Харесай

Нова вълна отровни яйца залива Европа! Стигнали ли са до България?

Близо 73 000 яйца, предопределени за продажба в шест немски провинции, са инфектирани с инсектицида фипронил. Това заяви министерството на земеделието на провинция Долна Саксония, представено от ДПА.

„ В страната ни се внася яйчен меланж от Германия, само че би трябвало да се има поради, че това са модифицирани артикули и нормално не са носители на микроорганизми или някакви химикали “, сподели пред „ Телеграф “ Димитър Белоречков, ръководител на Съюза на птицевъдите в България. По думите на експерта, няма заплаха в продуктите, които внасяме от Германия, да има съществуване на фипронил.

„ България не е наранена от този проблем, защото сходен импорт не е сбъднат “, споделиха от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). От Агенцията по храните прецизираха, че те подсигуряват за контрола и че той е непрекъснат.

Това е вторият случай със инфектирани с фипронил яйца за по-малко от година на територията на Германия.

Партидата от 73 000 яйца, инфектирани с инсектицида фирпонил и изпратени в Германия, са закъсняло следствие от инфектираните яйца през 2017 година, сподели представителят на холандската организация по храните Роб Хагеман.

Остатъци от субстанцията, чието потребление е неразрешено в артикули, които се употребяват от хора, са още в почвата, добави Хагеман.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР