Близо 60% от всички ученици са зявили, че са готови

...
Близо 60% от всички ученици са зявили, че са готови
Коментари Харесай

Денков: Около две трети от учениците са съгласни да бъдат тествани

Близо 60% от всички възпитаници са зявили, че са подготвени да бъдат тествани. Има проби за всички учебни заведения за новата седмица . Ако има организация в образователните заведения, те могат да стартират още от на следващия ден да учат постоянно. Това разяснява министърът на образованието Николай Денков пред националното радио.

По думите му с която се е разрешило едно вместо две тествания седмично.

" В склада има над 80 660 теста. Имаме увещание, че се чакат още няколкостотин хиляди през идната седмица. Нисък е процентът позитивни проби при децата от 1 до 4 клас, само че те стоят по-затворени у дома. Но знаем, че след стартирането на образователната година за един месец имахме внезапно повишаване на случаите във възрастовата група от 6 до 19 години. След затварянето на учебните заведения имахме значително намаляване. Бих разискал със здравните управляващи да се гледа каква е заболеваемостта и какъв брой са тестванията, на тази база да търсят решенията ", добави Денков.
 Окончателно: Всички възпитаници присъствено от понеделник
Окончателно: Всички възпитаници присъствено от понеделник

Ако тестванията бяха пристигнали по-рано, до момента учениците щяха да са в час

Според него е безконтролно от Министерство на здравеопазването да вършат изявления, които рефлектират върху родителите и учениците по погрешен метод , защото не дават отговор на действителността.

" Целият парадокс е, че нашето министерство беше позиционирано като такова, което стопира учениците да влязат в клас. Който пази здравето на хората, би трябвало да си изяснява ограниченията, с които го пази. Ние би трябвало да пазим здравето на учениците в границите на това, което е задало Министерство на здравеопазването, и да се грижим учениците да бъдат в клас ", сподели просветителният министър.

Над 46% от учителите са имунизирани, а от гимназиалния стадий със зелен документ са 12,5% от децата, стана още ясно от неговите мнения.
 Денков призна за политизиране на образователната система, ще се разисква и от
Денков призна за политизиране на образователната система, ще се разисква и от " новата коалиция в Народно събрание "

Забрана на партийната активност в образованието желае просветният министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР