Близо 500 лв. целева помощ за отопление ще получат нуждаещите

...
Близо 500 лв. целева помощ за отопление ще получат нуждаещите
Коментари Харесай

Близо 500 лева ще е помощта за отопление тази зима

Близо 500 лева целева помощ за отопление ще получат нуждаещите се за идния зимен сезон, като размерът й беше повишен с 30 лева . по отношение на предходната година. Това оповестиха от пресцентъра на общественото министерство.

Тя се отпуска за пет месеца - от 1 ноември до 31 март.

Заявления се подават до 31 октомври в дирекциите " Социално подкрепяне " (ДСП) по сегашен адрес, посредством ПИК или електронен автограф в Системата за несъмнено електронно връчване, както и по пощата. Всеки искащ да кандидатства може да получи нужните документи за попълване на място в Държавно стопанско предприятие или да ги изтегли от страницата на Агенцията за обществено подкрепяне на адрес:.

При разглеждането на заявките се взима поради дали индивидът е с увреждане, дали има деца и други Средномесечният приход за последните шест месеца на претендентите би трябвало да бъде по-нисък или еднакъв на коефициент, основан на възрастта и фамилното им състояние. Увеличението на пенсиите от 1 юли 2020 година с 6,7 на 100 няма да се отрази на правото на достъп до този тип помощ.

До момента заявки за приемането й са подали 76 138 души. Първите утвърдени заявки през юли 2020 година ще бъдат изплатени след 15 август. През предходния отоплителен сезон 2019-2020 година са издадени 252 616 заповеди за разпределяне на целева помощ за отопление на хора и фамилии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР