Близо 500 000 лева са изплатени от държавата в община

...
Близо 500 000 лева са изплатени от държавата в община
Коментари Харесай

Близо 500 000 лв. компенсации са изплатени на родители във Великотърновско

Близо 500 000 лв. са изплатени от страната в община Велико Търново на родители на деца до 14 години, които са били в неплатен отпуск по време на карантината, до момента в който не работеха ясли, детски градини и учебни заведения, оповестява БНР.

Компенсациите са за ноември и декември и бяха изплатени на всички фамилии преди Коледа, оповестиха от дирекция „ Социално подкрепяне “ във Велико Търново.

За да получат подкрепяне, родителите потвърждават, че са в неплатен отпуск посредством записка от шеф или в случай че са самоосигуряващи се - с декларация от Национална агенция за приходите, че не работят. Те получават цялостния размер на помощта, в случай че са били над 10 дни в неплатен отпуск, изясни Мария Еросалимова, шеф на отдел „ Социална закрила” в дирекцията във Велико Търново.

Помощта се дефинира на брой работни дни, в които родителят е бил в неплатен отпуск и децата са си били у дома в отдалечена среда на образование. Компенсацията се пресмята в проценти от 150% от минималната работна заплата или 915 лв., най-много за дните.

От подалите заявления 883 фамилии в „ Социално подпомагане” - Велико Търново на 565 фамилии са отпуснати помощи за близо половин милион лв.. През януари продължава да се одобряват заявления, в това число и по електронен път.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР